Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Δήμος είναι όλοι οι πολίτες. Εντάξει να τον βρίζουμε, να τους ρίχνουμε ευθύνες, αλλά για την πόλη δε μπορεί να προσπαθεί μόνο ο Δήμος..... όταν προσπαθεί.
Μεγάλο μέρος ευθύνης έχουν και οι πολίτες. Παλιότερα ο Δήμος "έβαζε" κάποια μεροκάματα στους πολίτες. Εκτελούσαν εργασίες του Δήμου οι ίδιοι οι δημότες προς όφελος τους. 
Σήμερα τι θα λέγατε για κάτι τέτοιο. π.χ. η πλατεία του τελωνείου είναι έρημη. Μήπως θα έπρεπε οι επιχειρηματίες της περιοχής που εισπράττουν, να φυτέψουν δεντράκια, λουλούδια, να φτιάξουν το συντριβάνι και να ποτίσουν τα αυτοφυή φυτά που αγωνίζονται να επιβιώσουν; Δεν ομορφαίνει η πλατεία μόνο με ομπρέλες. Μήπως μαγαζιά που έχουν στην πόρτα τους λακκούβες και σπασμένες πλάκες μπορούσαν να τα φτιάξουν απο μόνοι τους;
Αν καθένας ομορφύνει και καθαρίσει την πόρτα του κάτι θα αλλάξει. Ας μην τα περιμένουμε κι όλα απο τον δήμο!!

2 σχόλια:

92 είπε...

Σωστα.. οι επιχειρηματιες εισπρατουν οπως αναφερατε, αλλα πληρωνουν κιολας καποιο νοικι για να βαλουν καρεκλες, ομπρελες κ τραπεζια σε περιπτωση που δεν το γνωριζετε...!! Επισης οι επιχειρηματιες της παραλιας καθε τρεις μηνες καταβαλουν ενα ποσοστο απο την συνολικη εισπραξη τους στον δημο. Γιατι λοιπον να να προσφερουν μονο οι επιχειρηματιες στον δημο και ο δημος να τους εχει γυρισει την πλατη? Να μην φτιαχνει φωτα, συντριβανια, λακουβες, καδους απορρηματων, πλακακια και δρομους κατα μηκος της παραλιακης οδου?

Τα σχολια δικα σας......

Π.Σ είπε...

Δε πας στον δημο να σου βγαλουνε αντιγραφο τι εχουν πληρωσει τα μαγαζια; και μετα να βγαζει συμπερασματα...