Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΑ

Μια νέα λέξη μπήκε στην ζωή μας εντελώς απότομα, δύσκολη και οι περισσότεροι την αποφεύγουμε μιας και δεν μας κολλάει ούτε στην γλώσσα ούτε στο μάτι. 
Εμείς έχουμε μάθει στα εύκολα, μετά απο κάθε σύμφωνο να ακολουθεί ένα φωνήεν έτσι δεν κάνουμε ποτέ λάθος και το λεξιλόγιο μας είναι σωστό, άσχετα αν είναι πολύ συρρικνωμένο .... 
- Για πάμε όλοι μαζί μια προσπάθεια μπας και την συνηθίσουμε αφού μπήκε στην ζωή μας....Κρασπεδόρειθρα (προσοχή στον τόνο) .... και είναι τα πρόχυτα (άλλη πάλι λέξη κι' αυτή) κράσπεδα με σκυρόδεμα... φυσικά να μην ξεχάσω να σας πω -όπως μου είπε και ο αγαπητός φιλόλογος- ο τόνος στον πληθυντικό πάει στην παραλήγουσα.
- Πάμε άλλη μια προσπάθεια ... Κρασπεδορείθρων (ο απογευματινός γρίφος)... να την μάθουμε καλά μιας και μεις θα τοποθετήσουμε πολλά τέτοια.
Δεν είναι ανάγκη να βγάζετε αφρούς, όλα είναι μια ιδέα, αρκεί αυτή η ιδέα να έχει και λίγο χιούμορ... και μεις εδώ στην Κίσαμο έχουμε μπόλικο απο δαύτο και το δείχνουμε καθημερινά και σε κάθε ευκαιρία. Εξάλλου μια οικογένεια είμαστε .... φίλοι ακόμα κι αν μαλώνουμε ....καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: