Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισάμου την Παρασκευή (19/5) το πρωί, με θέμα τα αδέσποτα ζώα (ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και να μην πολλαπλασιάζονται). Τη συζήτηση πραγματοποίησαν οι Αντιδήμαρχοι Κισάμου Φώτης Περράκης και Αντώνης Παρτσαλάκης και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων” και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη. 
Σύμφωνα με την κυρία Μπομπολάκη, οι στειρώσεις θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους κυρίους Αντιδημάρχους Κισάμου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα .....
... θα ξεκινήσουν οι στειρώσεις στο Δήμο Κισάμου, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, εκμεταλλευόμενος ο Δήμος και το νόμιμο θεσμό των Ευρωπαίων Κτηνιάτρων που στειρώνουν δωρεάν. Επίσης μιλήσαμε και για τον εμβολιασμό των ζώων αλλά και το "τσιπάρισμά" τους (ηλεκτρονική ταυτότητα). 
Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Κισάμου Φώτης Περράκης τόνισε: Η κύρια Μπομπολάκη μας έκανε τις προτάσεις της που ήταν πολύ καλές για να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.Εμείς, ως Δήμος Κισάμου θα επιδιώξουμε να κάνουμε ότι είναι εφικτό και ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρούμε λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: