Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και η Διεύθυνση Δασών Χανίων διοργάνωσαν την Τετάρτη (24/5) ενημερωτική συζήτηση στο πλαίσιο του έργου " Διεύρυνση δυνατοτήτων διατήρησης του ιδιόρρυθμου γενετικού υλικού καστανιάς του Ν.Χανίων μέσω της προστασίας γενοτύπων των εντοπίων ποικιλιών και της ενίσχυσης της εμπορευσιμότητας του καστάνου. Πιλοτική εφαρμογή". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού-Ελαιοκομικού Καστανοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη στη Μονάδα Διατήρησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού που έχει εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο στα όρια του οικισμού.
Τον Δήμο Κισσάμου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βασίλειος Γλαμπεδάκης, ενώ τους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα, Δήμους Πλατανιά και Καντάνου-Σελίνου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Καλαϊτζάκης Γ. και Φιωτοδημητράκης Ν.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Λουφαρδάκης (μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά), ενώ ομιλίες έκαναν οι κκ. Βακάλης και Καραμπίνης (Γεν.Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπ.Περιβάλλοντος), ο Ερευνητής Δρ. Στέφανος Διαμαντής, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Γεωργίας, του ΜΑΙΧ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων.
Αυτή ήταν η πρώτη, μιας σειράς ενημερωτικών συζητήσεων που έχουν προβλεφθεί και θα λάβουν χώρα σε όλους τους καστανοπαραγωγικούς δήμους του Νομού Χανίων (Κισάμου, Πλατανιά, Καντάνου-Σελίνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: