Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.....

 Μετά τις γλάστρες, τους κώνους, τα τελάρα, τις παλέτες, έχουμε και τις αυτοσχέδιες ταμπέλες που απαγορεύουν το παρκάρισμα σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πόλης. Δεν μας φτάνει που δεν έχουμε αφήσει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο, τώρα βάζουμε μια αυτοσχέδια ταμπέλα και έχουμε και το δρόμο δικό μας. Όμως ο νόμος το λέει καθαρά......
Για να απαγορεύσει κάποιος το παρκάρισμα, πρέπει να έχει ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ, αγορασμένη από συγκεκριμένους κατασκευαστές, οι οποίοι σου την πουλάνε μόνο αν τους επιδείξεις τη σχετική άδεια. Η πινακίδα (η επίσημη της τροχαίας) ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ και φυσικά είναι δηλωμένη στην πολεοδομία.  
Ανάλογα με το τι ζητάς, πας στο δήμο τα ανάλογα χαρτιά (κατόψεις πυλωτής, συμβόλαια αγοράς αν είναι κλειστή θέση κλπ). Ο δήμος ελέγχει τα χαρτιά, αν δικαιούσαι ή όχι, έρχεται και επί τόπου για αυτοψία, και ανάλογα εκδίδει ή όχι την άδεια. Αν πάρεις την άδεια, πας και αγοράζεις και μια ταμπέλα (επίσημη της τροχαίας) που ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ, την κοτσάρεις, και όποιος παρκάρει μπροστά σου καλείς την τροχαία, έρχονται, τον γράφουνε, του σηκώνει το αμάξι ο γερανός κλπ.
Τώρα το απαγορεύεται η στάθμευση σε χώρο επαγγελματικό είναι σωστό, αν όμως δεν υπάρχει μαγαζί (υπάρχει και αυτή η περίπτωση στην Κίσαμο), τότε μάλλον χρειάζεται ψυχολόγος να το λύσει το πρόβλημα αυτό. Γενικά πρέπει να καταλάβουμε οτι οι θέσεις παρκαρίσματος δεν είναι κανενός, ούτε καν του ιδιοκτήτη του ακινήτου, απλά ο ιδιοκτήτης έχει κάποια ελαφρυντικά. 
Η Κίσαμος δίχως χώρους στάθμευσης και με τον καθένα να βάζει ένα εμπόδιο μπροστά απο το μαγαζί του έχει καταντήσει ...δακτυλοδεικτούμενη και να μην παραξενεύεστε αν αυτά τα βλέπετε τα ίντερνετ και στα ΜΜΕ.
Να μην ξεχάσω να πω οτι είμαστε και η μόνη πόλη που δεν έχει εντός αυτής χώρο στάθμευσης αναπήρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: