Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με διαταγή του προέδρου της κυβερνήσεως Ναυάρχου Βούλγαρη, τον Ιουνίο του 1945, συστάθηκε επιτροπή από τους: καθηγητή Ιωάννη Καλιτσουνάκη, καθηγητή Ιωάννη Κακριδή, Νίκο Καζαντζάκη και τον καλλιτέχνη φωτογράφο Κων. Κουτουλάκη, που έργο της θα ήταν να περιοδεύσει την Κρήτη και να καταγράψει τις ωμότητες που είχαν διαπραχθεί από τους Γερμανούς.
Τελευταίος σταθμός αυτής της περιοδείας ήταν η Κίσαμος, αφού επισκέφτηκαν την Μαλάθυρο έφτασαν στην πόλη όπου τους φιλοξένησε ο Επίσκοπος Ευδόκιμος.
Στην φωτο που τράβηξε ο Κ. Κουτουλάκης διακρίνονται ο φιλόλογος Γιάννης Κακρίδης, ο επίσκοπος Κισάμου και Σελίνου Ευδόκιμος και ο Καζαντζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: