Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΠΗΛΙΑ

Εκκλησάκι του 13ου ή14ου αιώνα λίγο έξω απο την Σπηλιά Κισάμου μονόχωρος, καμαροσκέπαστος αφιερωμένος στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα με καλής ποιότητας παλαιολόγειες τοιχογραφίες των μέσων του 14ου αιώνα.
Στους τοίχους υπάρχουν χαράγματα με ημερομηνία 1451 και απο τις μαρτυρίες (δεν το διαπίστωσα) των κατοίκων ο εσταυρωμένος στα δεξιά όπως μπαίνουμε στο Ναό είναι με τα μάτια ανοικτά. 
Αξίζει μια βόλτα σας συνδυάζοντας το με επίσκεψη και στην άλλη ωραία εκκλησία του χωριού τον Μιχαήλ Αρχάγγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: