Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου μας, κ. Μπικάκη,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει δημόσια ότι καταδικάζει την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση του Δημάρχου Κισάμου, κ. Σταθάκη, προς την Πρόεδρο μας και στον Σύλλογο μας και στηρίζει απόλυτα τις ενέργειες της προέδρου μας, η οποία πάντοτε λειτουργεί στη βάση των ομόφωνων συλλογικών αποφάσεών μας.
Ο Αθλητικός όμιλος Κισάμου δραστηριοποιείτε στην Κίσαμο από το 1997, όπου σκοπό έχει  την  εξάσκηση, καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού στην Κίσαμο, και θεωρούμε ότι έχουμε μια πετυχημένη εξωστρεφή  δράση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Κισαμιτών και αναγνωρίζετε από όλους ακόμα και εκτός του Δήμου Κισάμου.
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας είναι ότι μπορέσαμε πείσουμε την Περιφέρεια Κρήτης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Κισάμου.
Πρόκειται για το θέμα που προδήλως προκάλεσε τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα, για αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την σειρά των γεγονότων, που οδήγησαν στην υλοποίηση της τοποθέτησης του ταρτάν. Αρχές του 2014 ξεκίνησαν μία σειρά από επαφές με τον Περιφερειάρχη
Κρήτης, κ. Αρναουτάκη Σταύρο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Βουλγαράκη Απόστολο, για το θέμα των υποδομών στην Κίσαμο. Θέσαμε ως μέγα θέμα την έλλειψη ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο της Κισάμου και τονίσαμε την παντελή απουσία υποδομών στο τμήμα του στίβου. Το αίτημα μας έγινε δεκτό με αποτέλεσμα η Περιφερειακή ενότητα Χανίων να υποβάλει αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για την έγκριση πίστωσης 350.000 € μαζί με το τεχνικό δελτίο με το υπ’ αριθμόν 35068/17/3/15 έγγραφό της. Στη συνέχεια, η  Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε την πίστωση των 350.000  στις 26/03/15 με την υπ’ αριθμόν 38303 απόφαση της.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι αρχικά είχαμε ζητήσει από τον κ. Σταθάκη να υποβληθεί το αίτημα από τον Δήμο Κισάμου προς την Περιφέρεια Κρήτης. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική (θα δούμε, δεν είναι στις προτεραιότητες μας, άστο για αργότερα) οπότε απευθυνθήκαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η οποία και ανέλαβε το αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για την εξασφάλιση της πίστωσης.
Μετά από την έγκριση του αιτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμαρχος Κισάμου προτίμησε να υποστηρίξει την δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Σταδίου, που όπως αποδείχθηκε και ήταν φανερό από την αρχή, δεν μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει το Υπουργείο Αθλητισμού. Έπειτα, αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, υπό τον όρο να γίνουν μερικές ακόμα βελτιώσεις, κάτι που ως Αθλητικό Όμιλο Κισάμου μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους. Η Περιφέρεια Κρήτης συμφώνησε, θέτοντας ως προϋπόθεση να δοθεί το υπόλοιπο ποσό από
τον Δήμο. Ο Δήμος Κισάμου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό (50.000 €) εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών που είχαν ως αποτέλεσμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης να απορρίψει την πίστωση του Δήμου με την υπ’ αριθμόν 1366/20/07/2016 απόφαση, κι έτσι τελικά ο Δήμος Κισάμου να μην συμβάλλει στο έργο. Τον Αύγουστο του 2016 αλλάζει η νομοθεσία δημοπράτησης έργων και, όπως ενημερωθήκαμε, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων δεν δημοπράτησε κανένα έργο για ένα εξάμηνο.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα οδήγησαν στην καθυστέρηση  του έργου. Η τελική ολοκλήρωση της δημοπράτησης έγινε στις  04/04/2017. Είναι φανερό ότι οι λανθασμένοι χειρισμοί του Δημάρχου Κισάμου καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου. 
Ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να ευχαριστήσει αυτούς που υλοποιούν αυτό το μεγάλο έργο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει για κάθε μελλοντική χρηματοδότηση που θα βοηθά τον αθλητισμό της Κισάμου.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου, πέρα από την απερίφραστη καταδίκη δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ανιδιοτελώς για το καλό του Συλλόγου και θα επιχειρήσουμε ξανά στο μέλλον να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, στην βελτίωση των υποδομών στην Κίσαμο.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: