Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΦΗΜΕΣ....

Διαβάζω στο Ηρακλειώτικο σάιτ... CretaLive.gr οτι η έλευσης των πρώτων προσφυγικών οικογενειών στο νησί θα γίνει τέλος του μήνα....μάλιστα ενημέρωση επί αυτού έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το βράδυ της Δευτέρας η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη.
Όπως είπε η κ. Καναβάκη ήδη έχουν υπογραφεί τα πρώτα 25 συμφωνητικά για μίσθωση κατοικιών στο Ηράκλειο και το Γάζι και εξετάζονται και οι άλλες αιτήσεις όσων επιθυμούν να εκμισθώνουν τα σπίτια τους.
- Αυτά στο Ηράκλειο.... όταν την ίδια ώρα κυκλοφορεί μια φήμη, μάλιστα μια αλλοδαπή κυρία (κάτοικος Φουρνάδο υπηκοότητας Ολλανδικής) που διαμένει μόνιμα εδώ, διαδίδει επισκεπτόμενη σπίτια οτι 100 και πλέον άτομα θα έλθουν για να εγκατασταθούν στα παλιά οινοποιεία της Ενώσεως στον Τράχηλα.
Ξέρω οτι η δημοτική αρχή ήταν αντίθετη σε κάτι τέτοιο, μάλιστα ο Δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει, οτι δεν πρόκειται να γίνει αυτό στην περιοχή μας αφού δεν υπήρχαν, ούτε οι υποδομές, ούτε υπήρχε ολοκληρωμένο πλάνο διαβίωσης, εύρεσης εργασίας, σχολικής στέγης κλπ.
Δεν ξέρω αν η κυρία είναι καθοδηγούμενη ή απλά άκουσε και αυτή διαδόσεις, αλλά ήδη μερικές οικογένειες άρχισαν να ρωτάνε ....
Θέλω να πιστεύω οτι είναι φήμες μιας και είμαστε απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο, εκτός αν μας φυλάει καμιά έκπληξη το κράτος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: