Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΜΠΑΛ..ΩΜΑΤΑ

Στα χέρια μας είχαμε την καταγγελία απο την πρώτη μέρα αλλά είπαμε να μην την βγάλουμε έξω μιας και η τουριστική περίοδος δεν άνοιξε ακόμα και ο δήμος θα είχε την δυνατότητα να καθαρίσει (τα σκουπίδια που προκάλεσε το ρίξιμο των αυθαιρέτων). Βέβαια ο πρόεδρος του ορειβατικού κ. Μπαδογιάννης που βρέθηκε εκεί μαζί με 100 άτομα λόγω του καθαρισμού του μονοπατιού Φαλάσαρνα Μπάλος είχε αντίθετη άποψη και φυσικά ήταν δικαίωμα του.
Δυστυχώς γι άλλη μια φορά προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, όπως έκανε και ο πρόεδρος της Μονομετοχικής ΑΕ του Δήμου Κισάμου κ. Μανώλης Φουρναράκης, που σε επικοινωνία με το kriti24.gr δήλωσε ότι τις αυθαίρετες κατασκευές δεν τις γκρέμισε ο Δήμος, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η οποία, όπως είπε έχει και την ευθύνη να απομακρύνει τα σκουπίδια, κάτι που δεν έχει πράξει, έως τώρα. Τόνισε μάλιστα ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να τα απομακρύνει, καθώς δεν βρίσκονται στην παραλία αλλά στο χερσαίο τμήμα του Μπάλου.
Ας σοβαρευτούμε λίγο μιας και η παραλία ανήκει στον Δήμο και είναι υποχρέωση μας να την έχουμε λαμπίκο μιας και είναι απο τις πρώτες (απορώ γιατί) στις επιλογές των φιλοξενούμενων μας.
Είμαι σίγουρος οτι ήταν μια ατυχής στιγμή και σύντομα ο Μπάλος θα είναι πεντακάθαρος.
Υ.Σ Και Εθελοντικός καθαρισμός μπορεί να γίνει και ας ξεκινήσει ο ΝΕ.ΚΙ, ο Σύλλογος Γραμβούσας, Πλατάνου, η ομάδα που καθαρίζει τις Κισαμίτικες παραλίες και όσοι άλλοι σύλλογοι θέλουν μια προσπάθεια ..και μετά ας στείλουμε τον λογαριασμό στην αποκεντρωμένη που μας λέρωσε.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Το ποιο σπαστικο πραγμα που ακουει καποιος απο ανθρωπους σε θεση ευθυνης ειναι....δεν ειναι δικη μας ευθυνη. Δηλαδη τι φοβατε ακριβως ο Δημος αν καθαρισει την παραλια με ιδια μεσα..οτι θα ερθει η αποκεντρωμενη διοικηση και θα τα βαλει πισω.. Σε αυτη τη χωρα περισσευει η ειρωνεια και ο "ωχαδερφισμος" . Στο κατω κατω της γραφης οπως εγραψες στο σχολιο ειναι παραλια διαμαντι και ανοικει στον δημο, βγαζει χρηματα απο αυτον (1 ευρω σε καθε επισκεπτη)...Ανετα μπορει να παει να τα καθαρισει και να στειλει τον λογαριασμο στην αποκεντρωμενη διοικηση(και ταυτοχρονα να κοινοποιησει το γεγονος στον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο)..αλλα κορακας κορακου ματι δε βγαζει!!!! Αν πραγματικα οι Δημοι θελουν να αποκτησουν διοικηση πρεπει και να την υποστηριξουν...με εργα οχι με κλαμματα!!!!Θα επανερθω με το θεμα του καστρου της Γραμβουσας οπου η Εφορια αρχαιοτητων απαντησε "αρμοδιως" ...αλλα αναρμοδιοι φαινετε οτι ειναι πολλοι εκει γυρω(οχι μονο η εφορια)...κριμα που ο Θεος εδωσε το καλυτερο κομματι του Πλανητη στους ποιο Ηλιθιους κατοικους...(για να μην πω αχαριστους)