Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αρχές του περασμένου αιώνα και μια φωτογραφία ίσως η μοναδική, δεν έχω δει τόσα χρόνια άλλη, που δείχνει τον μιναρέ της πόλης της Κισάμου. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη απο τον Gerola μέσα στο μικρό φρούριο αυτό που ήταν πάνω απο το σημερινό ΣΥΓΚΑ με κατεύθυνση απο βορά προς νότο. 
Για να καταλάβουμε την φώτο απλά λέω οτι μιναρές βρισκόταν ανάμεσα του σημερινού δρόμου που ξεκινάει απο το Μουσείο προς Μαύρο Μώλος (λίγο ανατολικότερα απο τον Κινέζο), και στον αδιέξοδο δρόμο παράλληλο αυτού προς την Ένωση, στην αυλή του σπιτιού του ράπτη Ξηρουχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: