Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια παλιά φωτογραφία του καμπαναριού με το ρολόι στον Αστράτηγο στην πλατεία Τζανακάκη. Τα μεγάφωνα δεμένα στην μέση του καμπαναριού, ήταν άλλωστε και η μοναδική επικοινωνία του Εμπορικού συλλόγου, του Δήμου, με τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες λίγο μετά τον εκσυχρονισμό και την αντικατάσταση του ντελάλη.
Για το ρολόι έχουν γραφτεί πολλές ιστορίες και γιατί μπήκε εκεί.
Πάντως στην φωτο βλέπουμε οτι λειτουργούσε το καφενεδάκι στην αριστερή γωνία, το περίπτερο στην θέση του και πίσω μετά απο μεγέθυνση φαίνεται το μαγαζί του Νίκο Κατσικανδαράκη, που ήταν στο παλιό χασάπικο του Αντωνομανωλάκη.
Δεκαετία του 80! 
Φώτο Helene Semanderes

Δεν υπάρχουν σχόλια: