Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΝΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΣ

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…. δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο»
Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ, στα πλαίσια των Μαθητικών Φεστιβάλ, διοργανώνει εκδήλωση-τουρνουά (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ) στο Καστέλι με θέμα «Ναρκωτικά, είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή», καλώντας τους μαθητές της Κισάμου να συμμετάσχουν μαζικά, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει….
Καλούμε όλους τους μαθητές που από την αρχή της χρονιάς απέδειξαν πως δεν μας ταιριάζει η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.
Γιατί το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς,παράδεισος για τους λίγους!
Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και την δουλειά των εργαζομένων, που δεν διστάζουν για τα συμφέροντα και τα κέρδη τους να ......
.ξεκληρίσουν ολόκληρους λαούς.
Για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών γίνονται και οι πόλεμοι που δημιουργούν στρατιές προσφύγων και πνίγονται αθώα παιδιά.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του παραχωρεί γη και νερό στο ΝΑΤΟ. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην Συρία από στρατιωτική δύναμη που ξεκίνησε από το νησί μας.
Την ίδια στιγμή που μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των γονιών μας, η χρηματοδότηση της παιδείας, δαπανώνται τεράστια ποσά για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες.
Θέλοντας να νομιμοποιήσουν την κάνναβη, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν την νεολαία για να μην αντιδρά και να μην παλεύει για έναν μέλλον καλύτερο.
Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες αυτού του συστήματος δεν μας ταιριάζουν. Παλεύουμε για να γίνει κανόνας «ο ένας για όλους και όλοι για έναν»
Το πραγματικό «δίκαιο», «νέο» και «ελπιδοφόρο» βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα για μα κοινωνία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, μια κοινωνία που θα έχει καταργήσει τις αιτίες που γεννούν κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό. Σε αυτήν την κοινωνία μπορεί να φτιαχτεί ένα σχολείο που θα είναι δωρεάν για όλους, που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση χωρίς να διαχωρίζει τους μαθητές, που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα.
Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ Χανίων καλεί την νεολαία και τους μαθητές της Κισάμου να πάρουν μέρος στην Εκδήλωση-Τουρνουά της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Καστέλι. Να στείλουμε για ακόμα μια φορά ότι η νέα γενιά έχει ιδανικά.
Οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ χτίζονται από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ με το μεράκι και την δίψα τους για συζήτηση, πολιτιστική δημιουργία, συλλογικότητα, άθληση και διασκέδαση μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.
Καστέλι Σάββατο 6 Μαΐου, 1ο Γυμνάσιο, στις 6μμ
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
Τουρνουά Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ.
Παιχνίδι «Άκου τι είπαν» για μαθητές Λυκείου με θέμα «Ναρκωτικά, είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή;»
Μεγάλη συναυλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: