Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Μαΐου 2017

1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Η 1η Επιστημονική Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την Δια Βίου Μάθηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (13/5) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ήταν εξόχως σημαντική αφού οι ανάγκες υλοποίησης της δράσης είναι πολυποίκιλες. Η καμπάνια συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου, που ως σημείο εκκίνησης είχε τον Δεκέμβριο του 2016 τον Δήμο Πλατανιά και πρόσφατα 4 & 5-3-2017 φιλοξενήθηκε στον Δήμο Κισάμου, ολοκληρώθηκεμε την διεξαγωγή της 1ης Επιστημονικής Συνδιάσκεψης Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την Διά Βίου Μάθησης. 
Η Συνδιάσκεψη είχε θέμα: "Η Πόλη Δικτυώνεται – Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο Συνάνθρωπο και στη ζωή» πραγματοποιείται από το ΕΔΕΕΚ και το e-Eπιστημονικό Περιοδικό ‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"
Στη Συνδιάσκεψη, το Δήμο Κισάμου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β' βάθμιας εκπαίδευσης, Βασίλειος Γλαμπεδάκης που αφενός χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία, αφετέρου τόνισε τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος θα συνεισφέρει σε αυτήν.
Η φετινή Συνδιάσκεψη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του μέλους του ΕΔΕΕΚ, του Κισαμίτη γιατρού Μ. Μπονατάκη ο οποίος είχε την ιδέα για την πραγματοποίησή της υπό τον συντονισμό του ΕΔΕΕΚ στο πλαίσιο του συμμετοχικού διαλόγου με την Κοινωνία των Πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: