Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης εισηγήθηκε στις 18 Αυγούστου σε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό την Κρήτη και δεν είναι άλλο από το αν θα δεχτούμε και πόσους πρόσφυγες για ημιμόνιμη διαμονή, στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην εισήγηση του ανέφερε:
 -Το θέμα είναι επείγον δεδομένου ότι την Παρασκευή 19-8-2016 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Κρήτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του ∆ήµου Ηρακλείου µε μοναδικό θέμα το παραπάνω και πρέπει να συζητήσουµε το θέμα για να αποφασίσουµε ποια θα είναι η θέση µας σαν Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνεδρίαση παραβρεθώ μαζί µε το Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου.
Συνεχίζοντας ο κ. Σταθάκης είπε: Στη συνάντηση που είχαµε χθες στο Δηµαρχείο Χανίων, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και Βουλευτές, συζητήσαμε το θέμα αυτό. Η Κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση για εγκατάσταση 2.000 προσφύγων στη Κρήτη. Στη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκε ότι μπορεί ο αριθμός να είναι 4 ή 5.000. Υπάρχει ένας προβληματισμός σχεδόν απ όλους τους Δημάρχους.
Όλοι οι συλλογικοί φορείς του Νομού έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.
Η προσωπική µου άποψη -την οποία είπα και στην χθεσινή συζήτηση-είναι ότι οι κινήσεις αυτές είναι πρόχειρες και ανεύθυνες διότι δεν υπάρχει σχεδιασμός από την Κυβέρνηση για το πόσοι θα είναι,για πιο λόγο και πόσο χρονικό διάστημα και πρέπει να το αναγάγουμε σε πολιτικό θέμα διότι αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους και ξεριζώνουν τους λαούς,αυτοί έχουν και την ευθύνη λύσης του προβλήματος και δεν μπορούν να το μεταφέρουν στις μικρές κοινωνίες. Δεν μπορεί μια μικρή κοινωνία να βρίσκει λύσεις σε τόσο σοβαρά θέματα. Το κράτος έχει τους χώρους του και να πάει να τους βρει. Εµεις δεν μπορούμε να υποδείξουμε χώρους. Ο Δήμος µας δεν έχει χώρους για να φιλοξενήσουν τέτοια δομή.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου και νυν σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Κουκουράκης που είπε:
- Για ένα τέτοιο σοβαρό θέµα αν δεν υπάρχει σαφής σχεδιασμός δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση. Να µας το κάνουν "λιανά" και τότε να πάρουμε την απόφασή µας.
Τελικά απόφαση δεν πήραν μιας και περιμένουν να υπάρξει σαφής σχεδιασμός και γραπτή πρόταση από την Κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων και για πόσο διάστημα θα είναι ...και τότε το ξανακουβεντιάζουν....

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπούρδες... για να μην στεναχωρησουν τους ομοιους τους στην κυβερνηση

Ανώνυμος είπε...

Όχι .δεν στεναχωρεί τους ΟΜΟΙΟΥΣ γιατί τελευταία ειναι δικός μας ; Της ΝΔ ; Δεν το θυμάσαι ;

Ανώνυμος είπε...

Αν φερουν μεταναστες δεν θα ξαναφυγουν ποτε απο το καστελι μας.ψυπνατε δεν θα μας αφηνουν τιποτα!!!κοιπικα ζωα λαδια οτι μπορουν!ολοι μαζι ενα οχι η μεταναστες εδω γιατι η πλατιες θα γεμισουν και θα ειναι και το καλοκερι οπως ειναι το χυμονα και χιροτερα!!!!!

Unknown είπε...

Εκπροσωποντας την αντιπολιτευση μετα απο την εισηγηση του θεματος απο το Δημαρχο καθεστησα σαφες οτι ειμαστε καθετα αντιθετοι στο να γινει στην κισσαμο χωρος φιλοξενιας μεταναστων.
Εξηγησα και τους λογους για τη θεση μας αυτη θεωροντας οτι η κισσαμος ειναι κατεξοχην τουριστικος προορισμος με περιορισμενη δυνατοτητα αστυνομευσης,χωρις υποδομες ωστε να στηριξουν οργανωμενα το εγχειρημα αυτο
Επειδη ολοι ξερουμε οτι η κυβερνοντες ειναι ασυνεπεις στους λογους και τα εργα τους γιατι αυτη τη φορα να ειναι τυπικοι και ειλιρινεις στις δεσμευσεις τους απεναντι μας
ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ...

ΜΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βρε βρεεεε... Εντάξει με την αριστεράτζα. Αλλά να βλέπεις τους δεξιούληδες που υπογράφουν με τα μπούνια τόσα χρόνια όλα τα υπερ για τους λαθρομετανάστες και που έκαναν την αντιρατσιστική σημαία, σημαία της Ν.Δ περισσότερο και από τους συριζαίους μας προκαλεί γέλια. Άντε καλώς να τους δεχτείτε.
Και μακάρι να βρεθεί μέρος δίπλα στα σπίτια και στις δουλειές γνωστών "αντιρατσιστών" της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι θα βάλουν τις σκηνές στο παλιό οικόπεδο της ΒΕΞ απέναντι από το ξενοδοχείο του Πετρόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Τον εχθρο τον κραταϛ εξω απο τα συνορα ...Δεν ειναι Συριοι , ειναι λαθροεποικοι.

Ανώνυμος είπε...

Αργά ξυπνήσατε... Τόσα χρόνια τρώγατε το παραμυθάκι του αντιρατσισμού. Τώρα θα λουστείτε εσείς τον ρατσισμό των ξένων και μιλιά. Καλοφόρετοι.