Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΟ

Εντύπωση μου κάνει οτι ενώ ξέρουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι να μην έχουμε οδηγούς στα ασθενοφόρα την ώρα που όλοι ξέρουμε πόσο αναγκαίο είναι, σε μια περιοχή που έχει πληγεί πάνω στο θέμα αυτό.. και ενώ έρχεται μια υπουργική απόφαση και λες, να σωθήκαμε ....με χίλια ζόρια καταφέρνουμε να βρούμε 3 εθελοντές οδηγούς (διευκρινίζω οτι και τα 3 παιδιά δέχτηκαν με μεγάλη χαρά). Τι να πω άξιοι της μοίρας μας είμαστε ή είμαστε μόνο καλοί να φωνάζουμε .. στην απελπισία μας. Ούτε ένας επαγγελματίας οδηγός, ούτε ένας πυροσβέστης, την ίδια στιγμή (βλέπω την κατάσταση) που η Κάνδανος, το Σέλινο έδωσαν 12 εθελοντές οδηγούς. Τι να πω;

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ Χ είπε...

Γιάννη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ώς προς τα εξής.α) Πολλοί επαγγελματίες οδηγοί θέλαν να ενταχθούν στην ομάδα αλλά δεν μπορούν λόγω ότι του δέν είναι υπάλληλοι ΟΤΑ ή του Πυροσβεστικού Σώματος.β)Διάβασα την τροπολογία και από τα λίγα που ξέρω δεν κατάλαβα να γράφει ότι μόνο οι κατέχοντες οργανική θέση οδηγού μπορούν να εκπαιδευτούν.Πιστέυω ότι όποιος μόνιμος υπάλληλος έχει επαγγελματικό δίπλωμα και το επιθυμεί μπορούσε να δηλώσει και είναι αρκετοί αυτοί που έχουν.Ισως δεν το κατάλαβαν σωστά.Ίσως να μπορέσουν σε μεταγενέστερο χρόνο γιατί τώρα δεν υπάρχει χρόνος.Καί αυτοί θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα μπορούν να διδαχθούν απο τους άλλους ότι θα μάθουν αυτοί κάτι που εμείς δεν το έχουμε.Τώρα ως αναφορά τήν Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι μια καλή ερώτηση αλλά δέν είμαι εγώ αρμόδιος να απαντήσω.Γιάννης Χοχλάκης οδηγός Δήμου Κισάμου.