Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Σοβαρές ελλείψεις στην δευτεροβάθμια παιδεία έχουμε στην Κίσαμο. Σχεδόν σε όλα τα σχολεία από το 1ο - 2ο γυμνάσιο ως τα Λύκεια και το Ειδικό οι απουσίες εκπαιδευτικών είναι σημαντικές. Μάλιστα ήταν ο λόγος επίσκεψης του αντιδημάρχου κ. Γλαμπεδάκη χθες, με αφορμή και την κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ, να τα πει με τους διευθυντάδες της δευτεροβάθμιας στα Χανιά.
Στην Κίσαμο έχουμε τις παρακάτω ελλείψεις
1ο Γυμνάσιο, Aγγλικών - Κοινωνικής και πολιτικής αγωγής -Γερμανικά- Μουσική
2ο Γυμνάσιο, Θεολόγος- Πληροφορικής-Τεχνολογίας-Κοινωνικής και πολιτικής αγωγής-Οικιακής Οικονομίας-Γερμανικά
Γενικό Λύκειο, Μαθηματικά-Γερμανικά 
Ειδικό σχολείο, Κοινωνικός Λειτουργός-Ειδικό βοηθητικό προσωπικό-Λογοθεραπευτής -Φυσικοθεραπευτής
Για το ΕΠΑΛ θα δούνε μετά την κατάργηση ή μη των τμημάτων, αν και από χθες μετά την διαμαρτυρία και την προβολή στον τύπο του θέματος ο ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Σημανδηράκης Παναγιώτης υποσχέθηκε οτι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να παραμείνουν τα τμήματα στην Κίσαμο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: