Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ...

Δημόσια διαβούλευση είναι η επικοινωνίας των πολιτών-δημοτών με τα όργανα λήψης αποφάσεων του κάθε Δήμου. Είναι δηλαδή η μόνη μορφή δημοσίου διαλόγου που στόχο έχει την καταγραφή των απόψεων και των εισηγήσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. (Άμα μιλάει ο πολίτης-δημότης με τον δήμαρχο συνήθως κάνει παράπονα και άμα μιλάει ο δήμαρχος με τους πολίτες η απόφαση έχει ήδη παρθεί).
Οι αρχές οφείλουν λοιπόν να κάνουν δημόσια διαβούλευση, να ζητούν την ευρεία συμμετοχή των δημοτών σε όλα τα στάδια της πολιτικής του δήμου από την χάραξη μέχρι της εφαρμογής της κάθε απόφασης.
Στην δημόσια διαβούλευση υπάρχει διαφάνεια τόσο για αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις όσο και για το ευρύ κοινό, αλλά και το σπουδαιότερο είναι μετά την διαύγεια η μοναδική πρόσβαση των πολιτών στην δημοτική πληροφορία.... Αυτά.

Έδω θα δείτε την Επιτροπή δημόσιας διαβούλευσης του δήμου Κισάμου το 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια: