Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....

Αυτή η φωτογραφία που έκανε το γύρο της Ελλάδος και της Ιταλίας ήταν η αιτία να ψηφιστεί ειδική τροπολογία από την Βουλή ώστε να μπορούν να γίνονται οδηγοί ασθενοφόρων -μετά από σχετική εκπαίδευση- πυροσβέστες και οδηγοί απορριμματοφόρων, σε περιοχές, όπως η δική μας, που δεν κάλυπταν οι διορισμένοι οδηγοί ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας τις 24ώρες βάρδιες.
Σήμερα λοιπόν έφτασε στα χέρια του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Β. Γλαμπεδάκη - ο οποίος είχε ομολογουμένως είχε ενδιαφερθεί- το σχετικό έγγραφο που του ανακοινώνει την σχετική υπουργική απόφαση, με την υποχρέωση να σταλούν 3 οδηγοί (Πυροσβέστες ή οδηγοί του δήμου) για εκπαίδευση στις 29-30 του μηνός στα Χανιά.
Ήδη ο δήμος Κισάμου (στην απόφαση αναφέρονται και ο Αποκόρωνας και η Κάνδανος και τα Σφακιά) έχει απαντήσει στο αίτημα αυτό στέλλοντας τα ονόματα 3 υπαλλήλων του για εκπαίδευση.
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα ξαναζήσουμε στιγμές απείρου κάλους όπως της φωτογραφίας, ούτε θα ξαναδούμε δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με την ολιγολογία της πολιτείας σε θέματα υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: