Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ

 Το 99% του διαδικτύου κλαίει για τα Γρι-Γρί (όπως έγραψε εύστοχα και ένας φίλος) που σκότωσαν κατόπιν παραγγελίας στην Ντία. Δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι δεν ήταν καθαρόαιμα (μπασταρδεμένα ήταν ορέ) και το γεγονός αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Μετά που είδαν και απόδαν και κατάλαβαν τι συμβαίνει είπαν για το αποτρόπαιο της φωτογραφίας. (κακή συνήθεια να βλέπεις μια εικόνα στο φατσοβιβλίο και αμέσως να βγάζεις συμπέρασμα δίχως να διαβάζεις το κείμενο που την συνοδεύει).
Ναι σωστά αποτρόπαιες ήταν οι φωτογραφίες σου γυρίζουν τ΄αντερα βλέποντας κομμένους λαιμούς.... όμως καμιά διαφορά δεν έχει με όλες αυτές τις φώτο που κατά καιρούς φίλοι και γνωστοί ανεβάζουν στο φατσοβιβλίο... με κάτι υπό εξαφάνιση 10κιλους ρουφούς, κάτι τεράστια αγριογούρουνα ή επιδεικνύοντας την καλή κατάσταση τους παρουσιάζοντας 5-6 λαγούς .... σαν τρόπαιο.
Πριν κάμποσα χρόνια βέβαια δεν είδα και μεγάλη συγκίνηση στο διαδίκτυο όταν εκλεγμένος παραδέχτηκε μπρος στις κάμερες οτι τρώει παράνομα 2-3 Κρι-Κρι τον χρόνο.
Το πρόβλημα είναι οτι έτσι και αλλιώς πρέπει να σταματήσει αυτό το ανελέητο κυνηγητό των ανήμπορων ζώων και αν δεν μπορούμε ας σταματήσουμε την φατσοεπίδειξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: