Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ 2016

Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και ο πρόεδρος της
Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου κ. Εμμανουήλ Δερουκάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του 9ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας 2016, ευχαριστούν όσους συνέβαλαν - για μια ακόμα χρονιά - στην άρτια και επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του πολύ σημαντικού θεσμού του Δήμου μας και πιο συγκεκριμένα: 

• την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων που ήταν οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ,
• Όλους τους εκθέτες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ και η συμμετοχή των οποίων ήταν  καθοριστική για την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης.
• Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου  κ.κ. Αμφίλοχο Ανδρονικάκη   για την τέλεση του αγιασμού στα εγκαίνια του 9ου Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας.
• Το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα .....
...τους Αντιδήμαρχους κ. Ξυπολιτάκη Εμμανουήλ, κ. Γλαμπεδάκη Βασίλειο, κ. Παρτσαλάκη Αντώνιο και Βαρουχάκη Σταυρούλα, την πρόεδρο του ΔΣ Κισσάμου κα. Πατερομιχελάκη Αικατερίνη, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο αυτού κ. Κωνσταντουλάκη Βασίλειο για την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη.  
τους υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου κα. Βίκυ Μαρακάκη και κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκη που "σήκωσαν" με απόλυτη επιτυχία όλο το βάρος της διοργάνωσης.
Τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Γιάννη Αθητάκη και τον υπεύθυνο του ήχου κ. Μαρκάκη Βαγγελη για την εξαίρετη  συνεργασία.
Την κα. Ανδριαννα Βαρουχάκη  για την παρουσίαση την τελετής εγκαινίων.
Τον κ. Γιάννη Παπαδάκη για την έκθεση φωτογραφίας "Η Κίσσαμος που δεν ξεχνάμε".
Τον προϊστάμενο της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας κ. Πατεράκη Νίκο και τον υπεύθυνο της υπηρεσίας πρασίνου κ. Τερεζάκη Γεώργιο καθώς επίσης και  όλους τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου  Κισσάμου.
Το Αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης:
σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ: τον Ερυθρό Σταυρό, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας”, και την ΕΠΟΦΕΚ, 
στους χορηγούς του Φεστιβάλ για την στήριξη τους και πιο συγκεκριμένα: την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και την μπύρα ΑΛΦΑ , την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ,την ΑΝΕΚ LINES ,την Gretan Daily Cruises, το κατάστημα NΑTURA του Εμμ. Κυριακογιαννάκη  για το στολισμό και καλλωπισμό του χώρου. τους χορηγούς επικοινωνίας για την προβολή και διαφήμιση του Φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα: την ΕΡΤ, τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης,  το ειδησεογραφικό portal Flashnews.gr, Agrenda , Agronews ,Olivenews.gr, και τους ρ/σ Magic Fm, Ράδιο Ριζίτες , Κρητικόραμα., Αντέννα 97,1 ,Star Fm, Eazy 93,2  και το Ρυθμό 97,4
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στα τοπικά ΜΜΕ: την εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες", το blog  ΣΑΔΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ και την Τηλεόραση "Κίσσαμος", που ανελλιπώς στηρίζουν τις προσπάθειες καθώς και όλα τα πολιτιστικά  δρώμενα του Δήμου μας. 
Για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Κισσαμίτικου Αυγούστου ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς και τα Χορευτικά και Πολιτιστικά σωματεία που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και ομόρφυναν της βραδιές μας και πιο συγκεκριμένα: την Φιλαρμονική της ΙΜΚΣ & του Δήμου Κισσάμου, τη Σχολή Κρητικής μουσικής και τη Χορωδία  του Ωδείου τις ΙΜΚΣ , το Σύλλογο Ριζιτών «Η Κίσσαμος» ,τον Αθλητικό Σύλλογο «Κερίτης», τα μουσικά σχήματα  του Γιώργου Μυλωνάκη,  Γιάννη Μενεγάκη , Στρατή Σκαράκη , Θοδωρή Πολυχρονάκη, Μανόλη Μπαντούράκη, Συμεών Συμεωνίδη, Στέφανου Μπαντουδάκη, Κυριάκου Χορευτάκη και Δημήτρη Λουπασάκη , τα χορευτικά  συγκροτήματα των  Γιάννη και Χάρη Κουμή, το χορευτικό Σύλλογο «Η Κίσσαμος», τους Βιγλάτορες, τον πολιτιστικό σύλλογο Γηγενής την Παραδοσιακή Συντροφιά «Ονειρο-κρήτες» , το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων, το Σωματείο για τη κρητική ιστορία , παράδοση και λαογραφία  «Οι Δροσουλίτες» ,τη χορευτική ομάδα Σελίνου «Οι Σελινιώρες» και το Σύλλογο Προβολής Κισσάμου η Γραμπούσα .
Επίσης  τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και τον αντιπρόεδρο Κο Κουφό Ιωάννη καιθώς και την σχολή Hotelier Education για την δημιουργία παραδοσιακών  εδεσμάτων που πρόσφεραν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. 
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Κισσάμου που τίμησαν με την παρουσία τους το φετινό Φεστιβάλ Κισσαμίτικης Κουλτούρας και αγκάλιασαν όλες τις εκδηλώσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: