Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

....ΣΤΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ
Ένα όνειρο δεκαετιών πήρε σάρκα και οστά στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα.
Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Θεοτόκου των Μυρτιδίων (24/9) εγκαινιάστηκε λαμπρά το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Εικόνων της Μονής, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον Κυθήριο ομογενής εξ Αυστραλίας κ. Γεώργιο Στάθη εις μνήμην της συζύγου του η οποία εκοιμήθη στις 24-09-2008.
Τα εγκαίνια τελέσθηκαν, παρουσία των προσκεκλημένων Ιεραρχών Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και Ελασσόνος κ. Χαρίτωνος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον δωρητή και την συνεργασία Εγχωρίου Περιουσίας, Εκκλησιαστικής Επιτροπής και Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στη συνέχεια η αρμόδια αρχαιολόγος κα. Μαρίνα Παπαδημητρίου ξενάγησε τους προσκεκλημένους και επισήμους στην έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται Ιερές Εικόνες από τον 15ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Στα εγκαίνεια παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης.

Y.Σ Κάτι παρόμοιο ετοιμάζει και η Ι.Μ.Κ.Σ στο οίκημα της πλατείας Τζανακάκη που της έγινε δωρεά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: