Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Α΄ Συνέδριο για την Κίσαμο
Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Πλατανιά, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και οι λοιποί συνεργαζόμενοι πνευματικοί και πολιτιστικοί φορείς ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου για την Κίσαμο, που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 στο Καστέλι Κισάμου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι).
Οι θεματικές ενότητες των Ανακοινώσεων του Συνεδρίου είναι: Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Φιλολογία, Εθνογραφία, Θρησκεία, Τέχνες, Παράδοση, Πολιτισμός, Πνευματική Δημιουργία, Εκπαίδευση, Δίκαιο, Φύση – Περιβάλλον, Μνημεία. 
Όπως έμαθα 50 είναι ως και τώρα οι ομιλητές που θα αναπτύξουν πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά Λαογραφικά Θέματα που αφορούν την Κίσαμο. Ας προγραμματίσουμε λοιπόν οτι δεν θα πρέπει να λείπουμε από μια τέτοια εκδήλωση.

4 σχόλια:

radio6146 είπε...

Μαλλον εξυφαινεται το ξεπουλημα της περιοχης για να αρχιζουν τετοιες συζητησεις σε μια μασωνικη στοα οπως η ορθδοξη δηθεν ακαδημια κρητης.Το ιδιο εγινε και με τη λεγομενη πανορθοδοξο συνοδο οπου οι προκαθημενοι με παροντες τους παπικους ξεπουλησαν την διδασκαλια του Σωτηρος ημων Ιησου Χριστου αναγνωριζοντας ως εκκλησια την αιρεση του παπα...Και πιο συγκεκριμενα για την περιοχη μας αφου αρπαξουν με την βαρια φορολογηση τις περιουσιες των κατοικων θα τις παραδωσουν για κοματι ψωμι οπως τα αεροδρομια και την εγναντια στις πολυεθνικες φροντιζοντας και τον εξανδραποδισμο των κατοικων και φερνοντας νεους εποικους απο το Αφγανισταν Πακισταν κλπ.Αυτη ειναι η ουσια τετοιων συνεδριων που αρχικα γινονται για το καλο του τοπου και καταληγουν στην καταστροφη του...Δεν ξερω αν δημοσιευσεις Γιαννη αυτα που γραφω αλλα ετσι ειναι η πραγματικοτητα.Οι ξενοι διακρινοντας την μοναδικοτητα της Κισαμου δεν θα την αφησουν απο τα χερια τους.Θα αρχισουν με τετοια συνεδρια που θα εχουν ως σκοπο την προβολη την αναπτυξη και μετα θα καταληξουν στην αρπαγη και μακαρι να βγω ψευτης αλλα χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει τους μαθαμε πια.....

Χριστίνα Κ. είπε...

Ενδιαφέρον ακούγεται, μήπως ξέρουμε ποιές μέρες θα είναι στην Κίσσαμο και ποιές Κολυμπάρι?Επίσης το σήμα και τα αρχικά Φ.Α απο το λογότυπο τι σημαίνουν?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χριστίνα το νόμισμα είναι των Φαλασάρνων και μάλλον αυτό θα είναι και το επίσημο σήμα του συνεδρίου που όπως ξέρω η πρώτη μέρα θα είναι εδώ και οι υπόλοιπες στο Κολυμπάρι (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι)

Χριστίνα Κ. είπε...

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη!!