Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Κυθήρων τον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο Δήμαρχο Κισάμου Θοδωρή Σταθάκη, ο οποίος επισκέπτεται το νησί μας μαζί με την οικογένειά του με αφορμή τη μεγάλη εορτή της Μυρτιδιώτισσας. Συζητήσαμε επί μακρόν για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα την αυτοδιοίκηση και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε το ίδιο μήκος κύματος σκέψης σε ό,τι αφορά την ανάγκη να θέσουμε με πιο δυναμικό και επιτακτικό τρόπο στην κεντρική εξουσία τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Δήμων τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με κεντρικές θεσμικές παρεμβάσεις, αφού με τέτοιες δημιουργήθηκαν.
Οι δύο Δήμοι μας - Κυθήρων και Κισάμου - έχουν πολλά κοινά σημεία και χαρακτηριστικά που ενώνουν τις περιοχές μας από αιώνων, ενώ ο συνάδελφος Δήμαρχος δεσμεύθηκε να επισκεφθεί και τα Αντικύθηρα, οι κάτοικοι των οποίων προέρχονται εκ καταγωγής στην πλειοψηφία τους από την ευρύτερη επαρχία Κισάμου και διατηρούν αναλλοίωτα τα κρητικά ήθη και έθιμα.
Η συνεργασία των περιοχών μας θα συνεχιστεί καθώς σε λίγες μέρες θα έχουμε στο νησί μας την διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που θα μας δώσουν σημαντική τεχνογνωσία σε ζητήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, όπου έχουν μεγάλη εξειδίκευση.
Από την προσωπική σελίδα του Δημάρχου Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: