Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΤΟ ΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

2.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της ΠΕΔ.
Η ΠΕΔ αποφάσισε να δεχτεί τους πρόσφυγες στο νησί ως προσωρινή λύση ενώ συνεστήθη και επιτροπή για να χειριστεί τον οδικό χάρτη εγκατάστασης των προσφύγων στο νησί.
Η ΠΕΔ αποφάσισε πως η κατανομή των προσφύγων θα γίνει με αναλογικά με πληθυσμιακά κριτήρια για κάθε νομό.
Σημειώνεται πως συμφώνησαν όλοι πλην του δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπου Κουκιανάκη που είπε πως δεν δεσμεύεται για την απόφαση θεωρώντας πως όλος ο σχεδιασμός είναι ένα τερτίπι της κυβέρνησης για να φέρει πρόσφυγες στο νησί.
Ο δήμαρχος Σφακίων εξέφρασε τις επιφυλάξεις του…
Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν οι δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας, στη θέση των οποίων παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι.
Όπως βλέπουμε και στον χάρτη στην Κισαμο αναλογούν 35 πρόσφυγες και αυτό βέβαια θα εφαρμοστεί εφόσον περάσει πρώτα απο το Δημοτικό συμβούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: