Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

Όσοι νόμιζαν ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει τρένο απατώνται! Υπάρχει και μάλιστα δεν αποδίδει τόσο! Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρηστική πληροφορία εντόπισαν στο διαδίκτυο οι αρμόδιοι του Συλλόγου "SOS Τροχαία Εγκλήματα" 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:
"Σύμφωνα με το διεθνή δικτυακό τόπο υπολογισμού αποστάσεων toponavi.com το τρένο στην Κρήτη όχι μόνο λειτουργεί αλλά αποδείχτηκε τελικά πιο αργό από το αυτοκίνητο"!
Έτσι προσπαθώντας να ενημερωθούν για την απόσταση από την Σητεία έως το Καστέλι Κισάμου πληροφορήθηκαν (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ιστότοπο) όχι μόνο ότι αυτή είναι 300,51km, αλλά και ότι μπορεί να διανυθεί σε 2,8 ώρες (168.8 λεπτά) με το αυτοκίνητο ή σε 3,2 ώρες (192,9 λεπτά) με το τρένο. Το αυτοκίνητο δηλαδή διανύει σε περίπου 25 λεπτά λιγότερο χρόνο την απόσταση πράγμα που σημαίνει πως αναπτύσσει μια μέση ταχύτητα 107km/h την ώρα που το τρένο κινείται με 93,5km/h.
Όπως επισημαίνει σκωπτικά ο Σύλλογος:
"Αυτό αποτελεί μια κατά κράτος ήττα όσων υποστήριζαν την ιδέα της ανάπτυξης σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη και προφανώς ερμηνεύει το γεγονός της αθόρυβης έναρξης λειτουργίας του τρένου χωρίς τελετές εγκαινίων και τα σχετικά μια και η ιδέα και η επένδυση αποδείχθηκε καταστροφική και κανείς δεν επιθυμεί να συνδέσει το όνομα του μ αυτήν.
"Ας σημειωθεί πως ήδη από τον Ιούνιο του 2014 στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οδική ασφάλεια όπου ανάμεσα στ' άλλα συζητήθηκε η υιοθέτηση προγράμματος που περιελάμβανε και την μέσω ειδικών εντύπων ενημέρωση των τουριστών ώστε να δείχνουν προσοχή στις αφύλακτες διαβάσεις των τρένων (και των τραμ) στο νησί. 
Η πρωτοποριακή αυτή δράση οπωσδήποτε συνέβαλε ώστε να έχουμε μηδενικό αριθμό τραυματισμών από τα τρένα (και τα τραμ) στην Κρήτη. Γεγονός βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο αριθμό θυμάτων από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοησίες 300 χιλιόμετρα για να διανυθούν σε λιγότερο από τρεις ώρες πρέπει να τρέχεις συνεχώς με 110 χιλιόμετρα οπότε έχεις δεχθεί τόσες κλήσεις που πουλάς το car για να τις πληρώσεις (40 κάμερες εκ των οποίων λειτουργούν περίπου οι 30)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΙΓΕΝΑ ΣΤΟ ΦΥΝΙΚΟΔΑΣΟΣ.

Στελιος Μυλωνακης είπε...

Το τρένο χρειάζεται στην Κρήτη για τους λόγους
1.Θα γλυτωσουμε πολλά τροχαία ατυχήματα
2.Θα σώσουμε το περιβάλλον από την μόλυνση
3.Θα αναπτυχθεί ο τουρισμός για 12 μήνες με πάρα πολλά οικονομικά όφελοι
4.Εμεισ οι ίδιοι θα γνωρίσουμε το τόπο μας
5.Θα μονιασουν τα Μ.Μ.Μ
Με αποτέλεσμα να βάλουν νερό στο κρασί τους