Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΨΟ

Τον Φεβρουάριο του 2020 με ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Κισάμου, επαναβεβαίωσε την θέση του οτι δεν θέλει πλέον λατομεία στα Εννιά χωριά.
Μάλιστα ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης, είχε πει και έγινε πράξη οτι, ο Δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα, ασκώντας ειδική διοικητική προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος &΄Ενέργειας και στην Γενική Γραμματεία Ενέργειας Ορυκτών Πρώτων Υλών Δ/νση Μεταλλευτικών, αλλά και κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης η οποία προχώρησε σε έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών του ΒΟ γύψου σε τρεις τοποθεσίες, στην ευρύτερη περιοχή Προφήτης Ηλίας, Στομίου, Βάθης Ιναχωρίου, σε συνολική έκταση περίπου 600 στρεμμάτων.
Τελικά ένα μήνα μετά οι προσφυγές απορρίφθηκαν απο την αποκεντρωμένη και πλέον ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνουμε πάλι λατομείο είναι να προσφύγουμε στα δικαστήρια αποδεικνύοντας οτι η έκταση είναι δική μας... και ποιος ο λόγος να μας την καταπατούν!!!!
Φυσικά να μην ξεχάσουμε οτι εδώ και 10 χρόνια κάποιοι που αγωνίζονται φωνάζουν οτι Λατομεία γύψου δεν προβλέπονται ούτε από την υπό θεσμοθέτηση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.), ούτε από το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου... 
Τελικά τόσο αξία έχει ο ΓΥΨΟΣ* ή κάτι άλλο παίζεται στην περιοχή μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: