Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η Δ/ντρια Δασών έχοντας υπόψη κλπ... αποφάσισε την Συγκρότηση πενταμελής Συμβουλευτικής Επιτροπής Πεζοπορικών – Ορειβατικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΟΔ) για το Δασονομείο Κισσάμου αποτελούμενη από τους παρακάτω:
1. Σκλαβάκη Πολύμνια ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Νούσια Παρασκευή ως εκπρόσωποι της Δνσης Δασών Χανίων
2. Μπαρνιά Αντώνη ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Λυμπεράκη Πέτρο ως εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Σαμαριάς
3. Πενθερουδάκη Μάρκο ως τακτικό μέλος με αναπληρωματικά μέλη τους Μπαδογιάννη Σταύρο και Μαζωνάκη Γεώργιο ως εκπρόσωποι του ΕΟΣ Χανίων
4. Βεγλιρή Εμμανουήλ ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή την Κασσελάκη Αιμιλία ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
5. Κουφάκη Μαρία ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Μαρακάκη Βασιλική ως εκπρόσωποι του Δήμου Κισσάμου
Το έργο της επιτροπής αυτής καθορίζεται στα εδάφια α,β,γ,δ,ε της παρ.3 του άρθρου 15 της ΥΑ151344/165/18-1-2017 «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών μονοπατιών» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η ΣΕΠΟΔ οφείλει να παρέχει την αρωγή της για τα θέματα αυτά προς την Δνση Δασών Χανίων.

Κατά αρχάς χαιρετίζουμε την προσπάθεια αυτή να συγκροτηθεί η επιτροπή. Βέβαια δεν ξέρω εκτός των μελών του ΕΟΣ (Μπαδογιάννη και Μαζωνάκη) αν ξέρουν ποια είναι τα Κισαμίτικα μονοπάτια, αν τα έχουν περπατήσει ώστε να τα αναδείξουμε. 
Πάντως σαν αρχή καλά πάμε... επόμενος στόχος η συγκέντρωση των μονοπατιών απο τους ειδικούς που τα ξέρουν. Και στην Κίσαμο υπάρχουν πολλά και καλά ακόμα μονοπάτια, μάλιστα μερικά είναι και καλοδιατηρημένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: