Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ

 (Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας)
Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη
Με τον γαλάζιο ουρανό  και τις γαλάζιες θάλασσες,τα βουνά και τα ποτάμια της
Τα λιόδεντρα και τα αμπέλια της, τους λιγοστούς κάμπους και τα πολλά σπαρμένα νησιά της. Τα ταπεινά καλοασβεστωμένα ξωκκλήσια της και τα ιστορικά μοναστήρια της. Ένας ήλιος  κυρίαρχος διαφεντεύει τον ουρανό και παρατείνει τα καλοκαίρια.
Με όλους εμάς να χαιρόμαστε αυτή την υπέροχη φύση με ένα τρόπο ζωής που άλλοτε μας ζηλεύουν και άλλοτε μας κατηγορούν. Γιατί είμαστε φωνακλάδες, ξενύχτηδες, φασαριόζοι, εξυπνάκηδες, πονηρούληδες, τραγουδάμε πολύ, χορεύομε πολύ. Φιλοξενούμε και κερνούμε, κι έχομε εκείνο το παράξενο φιλότιμο.
Ίσως για όλα αυτά δεν κάναμε και δεν πετύχαμε όσα έπρεπε να πετύχομε.
Όμως τώρα και κάμποσες μέρες που ο αόρατος και φαρμακερός εχθρός νικητής σάρωσε και καθυπέταξε του ισχυρούς της γης που εξ αιτίας της αλαζονείας και της υλιστικής αντίληψης τους, αποδεκάτισε τους πληθυσμούς των χωρών τους, η Ελλαδίτσα μας, λειτούργησε τόσο σοφά.
Η πολιτική της εξουσία άκουσε την Επιστήμη, εκπροσωπούμενη απο εξαίρετους και ενάρετους επιστήμονες και με τη βοήθεια θεσμών και νόμων υλοποίησε και υλοποιεί ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης φονικής επιδημίας  που ενέσκηψε, και με τρόπο επιτυχή φαίνεται να απομακρύνει όσο το δυνατόν τον φονικό ιό και να αφήνει  τις λιγότερες απώλειες. Το Σύστημα Υγείας και το επιτελείο που το στελεχώνει λειτούργησε  άριστα και αναδείχτηκε η μεγάλη σημασία του Ε.Σ.Υ. για την περίθαλψη μας. Ο λαός μας, που παραπάνω αναφέραμε, φιλοτίμως υπάκουσε, εφάρμοσε και εφαρμόζει τα αναγκαία και σκληρά μέτρα για να αποφευχθεί το χειρότερο, αλλά και δεκάδες εθελοντές, συμμετέχουν με κάθε τρόπο στην ανακούφιση συνανθρώπων μας. Στην χώρα μας πρυτάνευσε η αρχή του  ανθρωπισμού ότι πάνω απο όλα πρέπει να σώσομε τον άνθρωπο, τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Πολλά δε θα γίνουν, όπως γίνονταν.... Τώρα πρέπει να ζήσομε.....και θα ζήσομε.
Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σε μια χώρα μικρή μεν, αλλά που στο χώρο της γεννήθηκε η φιλοσοφία, αναζητήθηκε η ερμηνεία του σύμπαντος, και διατυπώθηκε η θεωρία περί των ιδεών και της ψυχής..
Καλή Ανάσταση.
Μένομε στο σπίτι μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: