Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΤΟ ΨΑΡΟΛΙΜΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 Ανάμεσα στις απραξίες μια αναλαμπή απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του νομού που πήρε έγκριση όπως έμαθα για συντήρηση των χερσαίων υποδομών του στο λιμανάκι της Λίμνης στην Κίσαμο. Η Λίμνη, το ψαρολίμανο της πόλης, ήταν και είναι εγκαταλελειμμένο και μόνο σε περίοδο καταστροφών την σκεφτόμαστε όπως έγινε και πριν απο 3 χρόνια που ο βοριάς είχε πάρει ένα μέρος της προβλήτα της (κάτω).
Θα μπορούσε να είναι χώρος επίσκεψης, ακόμα και μουσείο της ναυτικής μας ιστορίας αν η Ε.Ε δεν είχε το κακό συνήθειο να αποζημιώνει τους ψαράδες καταστρεφοντας τα υπέροχα πολυταξιδεμένα σκαριά τους. Ειδικά ανατολικά της Λίμνης υπάρχει χώρος για να τοποθετηθούν ιστορικά σκάφη ..... εξάλλου είναι σε ένα δρόμο που καθημερινά τον διαβαίνουν πάνω απο 20.000 τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες προς του παραδείσους μας. 
Η πρώτη φώτο είναι απο την εποχή του 50 που η Λίμνη είχε προβλήτα διπλάσια απο την σημερινή και η είσοδος του λιμανιού ήταν στην μέση.... μετά ανοίχτηκε ανατολικότερα άλλη.
Να θυμίσω εδώ οτι το λιμανάκι της Λίμνης απο έρευνες της εναλίων αρχαιοτήτων  φαίνεται να φτιάχτηκε κατά την Βυζαντινή περίοδο, μιας και το κανονικό λιμάνι της το Μαύρο Μώλος είχε βρεθεί στην στεριά με την ανύψωση της Κρήτης απο τον σεισμό του 365 μ.Χ.
-Ας ελπίσουμε οτι θα προχωρήσει το έργο και καλό είναι να το ξέρουν (θα το ξέρουν) στον Δήμο...για πίεση και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: