Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ

Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Κισάμου (απο φέτος* όπως αναγράφεται) (2020) εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι παρατάξεις Σταθάκη και Φραγκιουδάκη) στη διάρκεια της "Δια περιφοράς" συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή.
Στην εισήγηση της Οικονομικής για την εναρμόνιση με την 8/29.01.20 απόφαση της Αποκ. Διοικ. Κρήτης περί τελών καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού αποφασίστηκε: 
Με απλά λόγια για να το σχολιάσουμε και λίγο δεν έγινε καμιά αναπροσαρμογή ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω... διατηρήθηκαν τα ίδια σε μια εποχή που όλα τα νοικοκυριά σε κάμποσο καιρό θα κόβουν τις φλέβες τους. Το ίδιο φυσικά και στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν για πολύ καιρό κλειστές ακόμα. Φυσικά όλα αυτά γιατί η πρόβλεψη εσόδων -δαπανών του Δήμου Κισάμου το οικον. έτος 2020 ανέχεται στο ποσό των 1.697.634,94 ...

Για την ιστορία μιας και ήταν το πρώτο "Δια περιφοράς συμβούλιο στην Κίσαμο, συμμετείχαν 19 σύμβουλοι. 15 της συμπολίτευσης 3 της μείζονος και 1 της ελάσσονος.
1. Κατερινάκη Νίκη, Πρόεδρος 2. Κουμάκης Νεκτάριος 3. Μαυροδημητράκης Σπύρος, Αντιδήμαρχος 4. Σταθόπουλος Αντώνιος 5. Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ 6. Λυμπινάκης Ιωάννης 7. Μυλωνάκη Ειρήνη 8. Σκορδυλάκης Γεώργιος 9. Σκαλιδάκης Θεόδωρος 10. Ξηρουχάκη-Ανουσάκη Αλκηστη 11. Χριστουλάκης Θεόφιλος, Αντιδήμαρχος 12. Κελαιδής Ιωάννης, Αντιδήμαρχος 13. Τουλουπάκης Θεόδωρος 14. Κουρτάκη-Δεικτάκη Δήμητρα 15. Χαχλάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος 16. Σταθάκης Θεόδωρος 17. Γλαμπεδάκης Βασίλειος 18. Μακράκης Γεώργιος και 19. Φραγκιουδάκης Γεώργιος.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 1. Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ 2. Ψαράκης Νεκτάριος 3. Καστανάκης Γεώργιος 4. ΠατερομιχελάκηΝικολακάκη Αικατερίνη 5. Βαρουχάκη Σταυρούλα 6. Καρτσωνάκης Γεώργιος 7. Δερουκάκης Εμμανουήλ και 8. Λιουδάκης Κων/νος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: