Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ

Μια πολύ σπάνια, όσο και περίεργη φωτογραφία .... 
 Ο Μητροπολίτης Ευδόκιμος, πλήθος κόσμου, θα έλεγα όλη η πόλη του Καστελλιού, σε μια εκδήλωση στο σχολείο δίχως μαθητές....
Δεξιά η παράξενη σημαία άσπρη-μαύρη που δηλώνει πένθος με έβαλε να το ψάξω και με την επιγραφή "Ζήτωσαν οι Βασιλείς" έφτασα στο συμπέρασμα, ίσως να κάνω και λάθος, ότι κάνουν μνημόσυνο στην μνήμη του Βασιλιά Γεωργίου του Β΄που πέθανε τον Απρίλη του 1947!!!
Καμιά ιδέα κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: