Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2020

 Στηρίζουμε το νοσηλευτικό προσωπικό.
Επ' ευκαιρίας της παγκόσμιας ημέρας Υγείας 2020 που είναι η σημερινή, επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κισάμου έκαναν ο κ. Γιώργος Φραγκιουδάκης και η κα Όλγα Ψαράκη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κισάμου, συνοδευόμενοι απο τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Κολυμβαρίου, κ. Πατεράκη Γιώργο, όπου παρέδωσαν στην διευθύντρια του Κ.Υ ψήφισμα συμπαράστασης.

-Με συνείδηση για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να τον εμποδίσουμε, όμως το κράτος όπως και τ άλλα κράτη, είναι πολύ πίσω απο τις ανάγκες της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας.
Κατ αρχήν υπάρχουν ελλείψεις στην εμπροσθοφυλακή, δηλαδή στους εργαζόμενους στην Υγεία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέτρα προφύλαξης. Λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομών έχουν αφεθεί στην τύχη τους αυτοί που πάσχουν απο άλλες παθήσεις με κίνδυνο της ζωής τους Τα  Κ.Υ και τα περιφερειακά ιατρεία αν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένα με προσωπικό και μέσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. 
ένα άλλο καίριο ζήτημα είναι η μη ένταξη συνολικά του ιδιωτικού τομέα Υγείας στον κρατικό σχεδιασμό, δηλαδή σημαντικό μέρος προσωπικού και μέσων. Επίσης δεν φτάνει η διάγνωση από το τηλέφωνο πρέπει ζωντανά να γίνει η διάγνωση με τις αναγκαίες προφυλάξεις. Ακόμη τα τεστ πρέπει να αυξηθούν και να μην επαναληφθεί το παράδειγμα του πρώτου κρούσματος στην Κίσαμο που έκανε με δική του πρωτοβουλία το τεστ. Ήδη πριν την πανδημία υπήρχαν σοβαρά ζητήματα στο ΕΣΥ επομένως τώρα στήριξη και όχι ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: