Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μπορεί ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κ Ζουριδάκης να ευχαρίστησε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Ζερβάκη για την διευθέτηση του αιτήματος των εργαστηρίων (καλά κάνει) εντούτοις δεν μπορώ σαν blog να μην αναφέρω ότι ο εν λόγω κύριος δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Κίσαμο να δει με τα μάτια του το πρόβλημα απ όταν παρουσιάστηκε. (Αν και προσκλήθηκε και τηλεφωνικώς από τη δημοτική αρχή να βρεθεί σε μια συνάντηση με όλους τους φορείς εδώ .. αρνήθηκε λόγω φόρτου εργασίας). 
Είναι λυπηρό να είσαι υπεύθυνος σε κάτι και να μην πας να δεις αν υπάρχει πρόβλημα ή αν το πρόβλημα λύθηκε ή στο κάτω κάτω της γραφής τι κάνουν αυτοί εκεί στην Κίσαμο ..όταν την  ίδια ώρα ο υφυπουργός παιδείας έχει έλθει πάνω από 5 φορές για να συντονίσει και να δει αν πάνε όλα καλά.
Επειδή κάπου γράφτηκε αλλά και στις κουβέντες μας αναρωτιόμαστε, μα είναι δυνατόν ένα δημόσιο κτήριο να κρίνεται ακατάλληλο και να ¨πεθαίνει¨ τόσο γρήγορα.... ο χώρος που στέγαζε τα δύο σχολεία είχε παραχωρηθεί από την ΙΜΚΣ (απόφαση 136/4.12.1964) -μετά από πρωτοβουλίες του αειμνήστου διορατικού ευεργέτη του τόπου μας Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη- αποκλειστικά για τη ανέγερση Δημόσιων Τεχνικών Σχολών. Στις κτιριακές εγκαταστάσεις –που εγκαινιάσθηκαν το 1981- στεγάσθηκε το ΕΠΑΛΕΠΑΣ Κισάμου, και από το 1983 φιλοξενήθηκαν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου.... καλό είναι να ρωτήσουμε και όχι να αναρωτηθούμε τους υπεύθυνους αν είχε γίνει ποτέ ένα σοβαρό σουλούπωμα στο σχολείο τόσα χρόνια... 
Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης να ζούσαμε ο κρατικός μηχανισμός θα είχε στήσει τα εργαστήρια για το ΕΠΑΛ, και δεν θα περίμενε ένα μήνα μετά να μην έχουμε αποφασίσει που, πώς και πότε θα στηθούν τα σχολεία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: