Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

 Πολλές φορές λέω ότι όταν λες ένα ψέμα, όπως το χθεσινό για το κοινό ψηφοδέλτιο, είναι σαν μια ευχή που έχεις μέσα σου, σαν μια κρυφή ελπίδα που προσπαθείς να την βγάλεις να την εξωτερικεύσεις, να την λανσάρεις στο κοινό, μπας και υπάρξει μια μικρή πιθανότητα κάποτε να δούμε ένα τέτοιο σχήμα, στην μικρή μας κοινωνία. 
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι τις αυτοδιοικητικές περιπέτειες μας, πάντα κάθε χρόνο υπήρχε ο ικανότερος, πάντα υπήρχε ο μοναδικός, που όμως κακά τα ψέματα δεν μας εκπλήρωσε στο ακέραιο ούτε τα όνειρα μας, ούτε τις υποσχέσεις του. Είμαστε μια ιδιάζουσα περίπτωση, που όποιον και να ρωτήσεις, από αυτούς που ανακατώθηκαν με τα πολιτικά δρώμενα της περιοχής, θα σου πει μετά την θητεία του σύντομη ή μακροχρόνια, ότι χρειαζόμαστε επειγόντως εξέταση..ή θέλουμε ένα τέτοιο ψέμα.
Το blog αυτό για όσους θυμούνται ξεκίνησε για τον λόγο αυτό, να θίξει τα κακώς κείμενα στα δημοτικά μας στην περιοχή μας να αναδείξει τα προβλήματα και τις παραξενιές.. αισίως κλίνει τα 10 χρόνια και η αλήθεια είναι ότι ελάχιστα πράγματα εκπληρώθηκαν από τότε, ελάχιστα δεν τα ξαναπιάνουμε για να τα καυτηριάσουμε μέσα από αυτές τις σελίδες...
Τα περισσότερα είναι μια ανακύκλωση όσων συμβαίνουν και θα συμβαίνουν και τα επόμενα χρόνια, μιας και δεν έχουμε την δυνατότητα απ΄ότι φαίνεται να κάνουμε κάτι ώστε να  αφήσουμε πίσω την εγωιστική μας διάθεση περί σωτηρίας του τόπου και του λαού...
Έτσι ένα ψέμα, ίσως είναι μια κρυφή ελπίδα για τον τόπο μας, που όλοι θέλουμε να δούμε αυτόν τον τόπο να αναπτύσσεται, να μεγαλώνει, να πρωτοπορεί, να γίνεται φιλικός προς εμάς και τους φιλοξενούμενους μας. Μάλιστα προκαλεί εντύπωση ότι εδώ ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας που απ ότι φαίνεται δεν μας ενδιαφέρουν και πολύ, αν περνούν καλά ή αν έχουν έστω τα στοιχειώδη.
 Αυτό το ψέμα λοιπόν που εντέχνως το παραδεχόμαστε σαν σωτηρία, αλλά το αποφεύγουμε για χάρη του εγώ μας και της υποτιθέμενης δύναμης που νομίζουμε ότι κουβαλάμε μέσα μας...ίσως κάποτε μας λύσει τα προβλήματα μας.
Ένα ψέμα που όσοι το διάβασαν, και ξέρω ακριβώς πόσοι το διάβασαν, 2.480 άτομα, έχουν μια μικρή ελπίδα να βγει αληθινό κάποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: