Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ

Πολιτιστικοί Σύλλογοι - Πολιτισμός - Τοπική Αυτοδιοίκηση
Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, τον Δήμο Κισάμου και τον Δήμο Καντάνου- Σελίνου, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων τους, διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα: «Πολιτιστικοί Σύλλογοι - Πολιτισμός - Τοπική Αυτοδιοίκηση», το Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019.
Η παραπάνω συνάντηση έχει ως σκοπό, αφενός μεν να διερευνηθούν τα νέα κοινωνικά δεδομένα που θα επιτρέψουν στους Πολιτιστικούς Συλλόγους να λειτουργήσουν με νέες καινοτόμες δράσεις, αφετέρου δε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γεφυρώσουν μία ουσιαστική συνεργασία με δημιουργικές πρωτοβουλίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς το συμφέρον της ενδοχώρας και των κοινοτήτων.
Ξεκινώντας από την άποψη ότι ο πολιτισμός είναι μία ευρύτατη έννοια, η οποία καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και ότι αποτελεί την ισχυρότερη ένδειξη προόδου και ευημερίας των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς συνδέεται με τον ελεύθερο χρόνο και την ελεύθερη δημιουργία, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε νέες δράσεις, ώστε ο τοπικός πολιτισμός να αναδειχθεί σε προνομιακό πεδίο άσκησης τοπικής πολιτιστικής πολιτικής.
Όμως, πώς ασκείται αυτή η πολιτική από τις τοπικές κοινωνίες και από τις τοπικές ηγεσίες; Ποια πεδία πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα; Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία που προκύπτουν από την εφαρμογή πολιτιστικών πολιτικών, εάν υπάρχουν, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; 
Παράλληλα, μέσα από τις εισηγήσεις θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσοι διαχειρίζονται ζητήματα πολιτισμού στις τοπικές κοινωνίες και να αναδείξουμε τα προτερήματα μιας σύγχρονης πολιτικής πολιτισμού, η οποία οφείλει να ενσωματώνει την Τέχνη και τον Πολιτισμό σε πολλές πτυχές και συνήθειες της καθημερινής μας ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: