Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ... +- 10.790

Όπως δημοσίευσε στην σελίδα του ο Στάθης, αυτοί είμαστε, ελαφρώς ολιγότεροι αφού κάποιοι εδώ και 8 χρόνια-απογραφή 2011- ψηφίζουν πλέον ....στα ουράνια!!
Φυσικά θα έχουμε, αν δεν κάνω και λάθος, 160 17άρηδες που από φέτος θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν, ανάμεσα τους και τα παιδιά των αλλοδαπών μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ!! (Αλβανοί-Ρουμάνοι-Βούλγαροι κλπ)
Πάρτε μολύβι και χαρτί και βρείτε τους ψήφους...
Με κίτρινο οι κοινότητες άνω των 300 μονίμων κατοίκων,7 τον αριθμό που είναι: Γραμβούσα- Βουλγάρω-Δραπανιά-Καλλεργιανά-Καλουδιανά-Λουσακιές-Πλάτανος.
Με κόκκινο η κοινότητα της πόλης της Κισάμου.
Σε αυτές τις κοινότητες οι ιδιαιτερότητες είναι δυο.
α) Η εκλογή των Συμβούλων γίνεται με χωριστή κάλπη και κατά Συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός Συνδυασμών αποκλείονται.
β) Δεύτερο χαρακτηριστικό, είναι πως στην περίπτωση που Συνδυασμός πλειοψηφήσει με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50% + 1 ψήφος), ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Σύμβουλός του αναδεικνύεται Πρόεδρος Συμβουλίου, δίχως να χρειαστεί εσωτερική ψηφοφορία. Αν δεν υπερβεί-πράγμα δύσκολο στην περιοχή μας, εδώ ένα είναι δύσκολο να φτιάξουμε όχι τρεις,- τότε πρόεδρος Συμβουλίου θα εκλεγεί με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του οικείου Συμβουλίου, για όλη τη δημοτική περίοδο, ο Σύμβουλος ενός από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής Συνδυασμούς, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του Συνδυασμού του.
Στις υπόλοιπες κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων, πάλι με ξεχωριστή κάλπη πρόεδρος εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους..οι υπόλοιποι πάνε σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: