Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ή ΜΗΠΩΣ ..

... εξαρτημένη συνιστώσα της κεντρικής εξουσίας;
Μέσα στην πορεία της ιστορίας των αυτοδιοίκητων εκλογών επικρατούν κάποιοι μύθοι  που καλύτερα να τους απαντάς, παρά να τους προσπερνάς σαν τετριμμένους. Η "καραμέλα" που προσφέρεται αυτό τον καιρό, είναι οι "ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι" υποψήφιοι  που πλασάρονται, φίλοι, κουμπάροι, συγγενείς με έντονο παρασκήνιο μικροσυμφερόντων ή  μεγαλύτερων και οι κομματικά εξαρτώμενοι. 
  Ας αναλύσουμε λοιπόν κατά πόσο στέκει αυτός ο διαχωρισμός που σαν κύριο επιχείρημα χρησιμοποιείται. Από τους πρώτους με θετικό πρόσημο, απέναντι στους  δεύτερους που πρέπει να αποφευχθούν σαν επιλογή στην συνείδηση αλλά και στην κάλπη.
Αυτό που ακούγεται είναι: "Να ενωθούμε όλοι  για το κοινό καλό του τόπου."
Αλλά ας πάμε στο Δήμο μας. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ήταν εκλεγμένες με το κουστούμι των ανεξάρτητων; Τι άλλαξε στο Δήμο μας; Το ίδιο σκηνικό δεν είχε στηθεί και τότε;
Οι αυτοδιοίκητες εκλογές είναι μια πολιτική διαδικασία έτσι και αλλιώς. Οι συνδυασμοί αναλύουν τις πολιτικές τους θέσεις και το πρόγραμμα τους, το καταθέτουν σε αυτούς που απευθύνονται και κρίνονται ή μήπως όχι; Αν προσπαθήσεις να το αποπολιτικοποιήσεις είναι σαν να μην έχουν καμιά δέσμευση οι εκλεγόμενοι κατόπιν. Αυτό μάλλον δεν θα είναι μια θετική εξέλιξη για το καλό του τόπου.
Κάποιοι θα πουν δεν μιλάμε για αποπολιτικοποίηση, λέμε για  μη κομματικοποίηση. Δεν δημιουργείται, όμως, έτσι το δίπολο που το πρώτο είναι οι καλοί που είναι ανεξάρτητοι και οι κακοί που είναι κομματικοί; Δηλαδή ένας  συνδυασμός δεν έχει δουλειά να κρίνει την υποχρηματοδότηση στην παιδεία, την υγεία, την μετατόπιση της ευθύνης τους στην Τοπική Διοίκηση για το προβληματικό αποτέλεσμα στα σχολεία, τις δομές υγείας, κτλ. Άρα δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους πολίτες για διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις παραπάνω δομές.
"Είναι καλύτερος γιατί είναι ανεξάρτητος". Ας κριθούν οι συνδυασμοί από τις θέσεις τους λοιπόν. Αυτοί οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί όταν έρθουν σαν εκλεγμένοι στην Δημοτική και Περιφερειακή αρχή και όχι μόνο δεν έχουν θέσεις;
Το να φτιάξεις το αγροτικό δίκτυο, π.χ., στο Δήμο για να πηγαίνει η Πυροσβεστική σε περιπτώσεις ανάγκης δεν χρειάζεται χρήματα; Δεν χρειάζεται να πάρεις θέση ενάντια στη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων των Δήμων; Ποιος "ανεξάρτητος" μπορεί να πάει  κόντρα στην πολιτική του βορειοατλαντικού συμφώνου (ΝΑΤΟ) που σφάζει τους λαούς στην γειτονιά μας (νοτιοανατολική Μεσόγειος) όπου έχει ως ορμητήριο την βάση της Σούδας, μετατρέποντας το νησί μας σε στόχο βομβαρδισμού αν πληγούν συμφέροντα άλλων οικονομικών συμμαχιών.
Ποιος "ανεξάρτητος" πάει κόντρα στην πολιτική της ΕΕ που λέει όχι στην επιλογή αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων, παρά μόνο στη λογική "κόστους –οφέλους";
Τελικά, ποια είναι εκείνα τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τους "ανεξάρτητους" συνδυασμούς; Δεν είναι πολιτικά όντα με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις που αντανακλώνται σε συγκεκριμένα κόμματα;
Κάθε φορά που είναι εκλογές Τοπικής διοίκησης μεταμορφώνονται στα "καλά παιδιά  που έχουν όραμα να βοηθήσουν τον τόπο", δοξάστε τα καλά παιδιά! Μήπως τελικά κοροϊδεύουν τους δημότες και τους πολίτες;
Στη μικρή μας κοινωνία, ποιος δεν έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις; Ακόμα και χαμαιλέοντας να είναι ή να μη συμμετέχει, πολιτικές θέσεις είναι και αυτές, σε ποιον δεν είναι γνωστές οι θέσεις που υπερασπίζονται και υπερασπίστηκαν στα Δημοτικά συμβούλια στα περιφερειακά συμβούλια, στο κίνημα, στην ΚΕΔΕ;
Απλά τα κόμματα, που ανήκουν οι "ανεξάρτητοι", τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν με αυτό το πρόσωπο. Αυτά τα κόμματα που σε άλλες περιπτώσεις ζητούν κομματική πειθαρχεία όταν πρόκειται να ψηφιστούν αντιλαϊκά μέτρα, μνημόνια στη Βουλή.
Στο δια ταύτα, κρίνεις τους υποψηφίους βάσει των προγραμμάτων τους, την πρακτική τους στα όργανα διοίκησης, το κίνημα ή αποποινικοποιείς το έργο τους και μετά τους βρίζεις και δηλώνεις παραπλανημένος; Είναι, όμως, γιατί εσύ, δεν έκανες την υπέρβαση προχωρήσεις να γίνεις πρωταγωνιστής, να συστρατευτείς, με τις διαφωνίες σου, τις δικές σου απόψεις, με τους κομματικούς και τους φίλους τους, που δεν κρύφτηκαν ποτέ, έχουν θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Το έχουν εφαρμόσει στην πράξη πως εννοούν ένα φιλολαϊκό Δήμο (βλ Πάτρα, Χαϊδάρι, Ικαρία, Πετρούπολη, Καισαριανή). Σε έχουν κοιτάξει στα μάτια με ανιδιοτέλεια σου έχουν πει ποιοι είναι, αλλά δεν χρειάζεται γιατί τους βλέπεις μπροστά σου κάθε φορά που ένα λαϊκό πρόβλημα ψάχνει  την λύση του. Αλλά χρειάζεσαι και εσύ, για ισχυροποίηση της δικής σου φωνής μαζί με τη δική μας, για την λαϊκή αντιπολίτευση, για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ  σε όλες τις κάλπες:
Στον Δήμο και στην Περιφέρεια 
για κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και όχι για να γίνονται τα σκυλάκια των μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία και στο νησί.
Στην Βουλή
 για να υπάρξει ισχυροποίηση πραγματικής αντιπολίτευσης κόντρα στους αντιλαϊκούς νόμους. Για να δυναμώσει, ταυτόχρονα, σε πράξη η συμμετοχή μας σε συλλογικούς αγώνες  που δίνουν λύση στα λαϊκά προβλήματα.
Στο Ευρωκοινοβούλιο
 για την Ευρώπη των λαών και όχι την ένωση των μεγάλων επιχειρηματιών που συμμαχούν εις βάρος των εργατών για να κερδίζουν εκείνοι παραπάνω.
  ΟΛΓΑ ΨΑΡΑΚΗ 
Υποψήφια  με το ψηφοδέλτιο της  "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" στο Δήμο ΚΙΣΑΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: