Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Μια πολύ καλή εκδρομή με εορτασμό και της εκκλησούλας της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται δίπλα στον φάρο στο νησάκι του Λαφονησιού. Το εκκλησάκι που κτίστηκε από την Ένωση Εννιαχωριανών της Αθήνας για την σφαγή των 850 γυναικόπαιδων από τους Τούρκους την ημέρα του Πάσχα -17 Απριλίου -1824, μετά από προδοσία ενός τουρκοκρητικού βοσκού της περιοχής του επονομαζόμενου Καμπέρη. 
Στο ίδιο σημείο είναι θαμμένοι και 38 επιβάτες του υπερωκεάνιου Imperatrix που βυθίστηκε μετά από σφοδρή κακοκαιρία πέφτοντας στα βράχια τον Φεβρουάριο του 1907.
Ο Φάρος που είχε μεγάλη ιστορία καταστράφηκε το 1942 από τους Γερμανούς.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό- Αθλητικό Σύλλογο Πλοκαμιανών, το 1 γραμμάριο Δράσης, την τοπική κοινότητα Κεφαλίου και την τοπική κοινότητα Βάθης!






Δεν υπάρχουν σχόλια: