Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Επειδή αρκετοί κάτοικοι, κατά το πλείστον αγρότες του Δήμου μας, αναρωτιούνται γιατί ο ΤΟΕΒ του κόλπου Κισάμου δεν δίνει νερό σε αρκετές περιοχές, όπως Κόκκινο Μετόχι, Πάνω Δραπανιάς, Μαρεδιανά και Καλλεργιανά, η διοίκηση του οργανισμού αναφέρει ότι λόγω της κακοκαιρίας υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο δίκτυο που δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να διορθωθούν, επειδή στα σημεία που έχει γίνει ζημιά δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση λόγω του εδάφους. (Σε πολλλα σημεία χάθηκαν οι αγροτικοί δρόμοι, οι σωλήνες είναι σε σημεία δύσκολα όπως βλέπουμε στην φώτο, αλλά και το έδαφος είναι ακόμα λασπώδες) 
Μάλιστα μια προσπάθεια που έγινε στο Κόκκινο Μετόχι για να φτιαχτεί προσωρινά η σπασμένη σωλήνα δεν στέφτηκε με επιτυχία.
Πάντως η διοίκηση του οργανισμού έχει προχωρήσει σε μελέτες, που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο, για αντικατάσταση μεγάλου μέρους του δικτύου προϋπολογισμού 650.000Ε.
- Να θυμίσω βέβαια ότι ο ΤΟΕΒ του Κόλπου Κισάμου πριν ένα χρόνο φιγουράρισε στην κορυφή των ΤΟΕΒ Κρήτης με χρέη, κάπου στα 380.000Ε σε ΔΕΗ και εταιρίες... ενώ χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων της, κατάφερε να περιορίσει μέσα σε ένα χρόνο το χρέος στα 160.000Ε. Βέβαια όταν δεν πληρώνουμε το αποτέλεσμα είναι γνωστό και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια της διοίκησης να καταλάβουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν  το νερό...οτι πρέπει να εξοφλούν την κατανάλωση τους για να μπορεί ο οργανισμός να αντεπεξέλθει στα χρέη του... για να έχουν όλοι νερό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: