Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ....

Σεισμουλάκι ήταν η χθεσινή ανάρτηση σχετικά με τον τρίτο πόλο που δειλά-δειλά προσπαθεί να βγει από την στενωπό.. Κάποιοι μίλησαν για καθυστερούμενο πρωταπριλιάτικο ψεματάκι, άλλοι ανασκουμπώθηκαν και κάποιοι ευχαριστήθηκαν -λίγοι αλλά καλοί!!
Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γίνει στην γειτονιά μας και ίσως να συγκέντρωνε και αρκετές ελπίδες να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά δρώμενα του δήμου μας, μιας και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει μια φθορά σε πρόσωπα και καταστάσεις. Όμως η κίνηση άργησε να πάρει μπρος και χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ..υποψήφιοι.
Όμως είναι αλήθεια και η ομάδα αυτή, που ενεργοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες με φωνές ανακατωμένες, είμαι σίγουρος ότι κρύβει καλή θέληση και προσπάθεια ανθρώπων που δεν θέλουν να ενταχτούν ούτε στον ένα, ούτε στον άλλο συνδυασμό, αλλά προπαντός ούτε να πάνε προς την Λαϊκή συσπείρωση, που ενώ υπήρχε η πρόταση για συνεργασία ναυάγησε ... λόγω των κλειστών συνθηκών που λειτουργεί χρόνια τώρα το ΚΚΕ.  (Το σκέφτονται διαφορετικά... αν έβαζαν άτομα από τον τρίτο πόλο θα είχαμε ενδεχομένως κεφαλή της Λαϊκής συσπείρωσης και εκλεγμένους άσχετους με τον χώρο).
Η κίνηση που ξεκίνησε από τα δυτικά και έχει εξαπλωθεί και στην Γραμβούσα αλλά και στην Κίσαμο, ενδεχομένως να μην προχωρήσει παραπέρα μιας και ο χρόνος πιέζει όλους, ακόμα και τους σίγουρους, και τα 25-27 άτομα που χρειάζονται για να κατεβάσουν ένα καθωσπρέπει κορμό για να κτυπήσουν μια ή δυο έδρες, να είναι δυσκολόβριστα τώρα.. 
Φυσικά ποτέ μην αποκλείεις τίποτα, όταν 40 μέρες πριν τις εκλογές οι δυο ισχυροί του Δήμου μας ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει, πλην υποψηφίων, την κάθοδο τους, αλλά και δεν έχουν καταθέσει ούτε καν το προεκλογικό τους πρόγραμμα. 
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά... εξάλλου είμαστε μια περιοχή που δοκιμάζεται χρόνια τώρα με πειράματα και "ευρεσιτεχνίες", μια ακόμα δεν θα μας χαλάσει...και φυσικά όλοι αυτοί που προσπαθούν να ανακατωθούν στα αυτοδιοικητικά μας ... έχουν το δικαίωμα και με το παραπάνω.
Το σεισμουλάκι ..πάντα το ακολουθεί σεισμός.... λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: