Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η επιστολή απευθύνεται στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου κ. Σταυρούλα Βαρουχάκη- Μαραγκουδάκη
Αξιότιμη κ. πρόεδρε
Επίσημη θέση του ΝΕΣΚ είναι ότι πρέπει να συσταθεί μία 6μελής επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από ένα εκπρόσωπο του Δήμου, έναν από τη μείζων αντιπολίτευση, έναν από την ελάσσων, έναν μηχανικό, έναν νομικό σύμβουλο και έναν από τον εμπορικό σύλλογο.
Η επιτροπή πρέπει να έχει ένα χρονικό όριο  ώστε να καταθέσει μία επίσημη τεκμηριωμένη  πρόταση όσο αφορά την ανάπλαση όλου του ιστορικού κέντρου, κατόπιν να γίνει μία αναλυτική δημόσια παρουσίαση της ώστε οι πολίτες να έχουν μία πλήρη εικόνα πριν προωθηθεί για την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων.
Πάγια επίσης θέση μας, πέρα από την ανάπλαση είναι η σύνδεση του κέντρου της Κισάμου – οδός Σκαλίδη, με οδούς ήπιας κυκλοφορίας προς την παραλία και την κεντρική λεωφόρο και  την τοποθέτηση στο οδόστρωμα, υπερυψωμένων λωρίδων (σαμαράκια) τα οποία επιτρέπονται βάσει του υπ΄αρ.2309Β/16-9-13ΦΕΚ.
Η επόμενη επίσημη θέση η οποία καταθέτουμε αφορά την πλατεία Τζανακάκη και στην οποιαδήποτε αρχιτεκτονική μελέτη που θα κατατεθεί, θα πρέπει θα έχει την απόλυτη σύνδεση με τα μνημεία ιστορικού, θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως  είναι το μουσείο και η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: