Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Στην θέση παλαιού μικρού πετρόκτιστου ναού κτίστηκε εκ θεμελίων ο νέος ναός του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο Κισάμου το 1951, με μέριμνα του Ενοριακού συμβουλίου με πρόεδρο τον παπά Δημήτρη Σημαντηράκη και με μέλη τους Τερεζάκη Εμμανουήλ, Γεώργιο Ξηρουχάκη, Στεφανή Λυρατζάκη και Αντώνη Μυλωνάκη. Τις εργασίες επέβλεπε ο εργολάβος Περικλής Μυλωνάκης.
Οι εικόνες του παλιού ναού σώζονται και είναι τοποθετημένες σε προθήκες στον πρόναο του νέου ναού με ημερομηνίες 1886. Τα εγκαίνια του νέου ναού έγιναν την 1η Φεβρουαρίου του 1953. Οι  εφημέριοι που διακόνησαν στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου απο ιδρύσεως του είναι
Δημήτριος Σημαντηράκης 
Σεραφείμ Μαρινάκης
Στυλιανός Κουμπράκης
Ευάγγελος Σφακιανάκης
Δημήτρης Μαραγκουδάκης
Κωνσταντίνος Στραβουδάκης
Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης
Παντελεήμων Σαμψάκης
Αντώνιος Ψαράκης
Αντώνιος Κουμής.
Στοιχεία απο το βιβλίο της Ενορίας σε επιμέλεια ιερέως Αντωνίου Κουμή.
Οι φωτο είναι η πρώτη απο το αρχείο μου και η δεύτερη απο το αρχείο του φίλου και συλλέκτη Χατζηπολάκη Αντρέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: