Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ο άνθρωπος καλείται να δώσει λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα που αναφύονται στην καθημερινότητά του. Ο κυριότερος και πιο πιστός σύμμαχός του είναι πάντα η γνώση και στο σημείο αυτό αναδεικνύεται η σπουδαιότητα του θεσμού της δια βίου μάθησης, μιας μορφωτικής αναζήτησης που δεν γνωρίζει φραγμούς ηλικίας. Ένας από τους κυριότερους πυλώνες της δια βίου μάθησης είναι και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, εκεί όπου ο ενήλικας μπορεί να αναπληρώσει το κενό των γυμνασιακών σπουδών του. Το πρόγραμμα σπουδών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ευέλικτο και σύμμετρο με τις ανάγκες του εργαζόμενου ενήλικα. Σε δυο ετήσιους κύκλους αποκτά τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.Δεν επιβαρύνεται με μελέτη στο σπίτι και οι εκπαιδευόμενοι διδάσκονται με σύγχρονες βιωματικές μεθόδους.
Στην πόλη μας το Παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων λειτουργεί μια δεκαετία και έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συντοπίτες μας να το παρακολουθήσουν. Στην Κίσαμο η ύπαρξη μιας τέτοιας σχολικής μονάδας κρίνεται αναγκαία αφού στο παρελθόν σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό μαθητικής διαρροής επειδή πολλοί έφηβοι εγκατέλειπαν το γυμνάσιο και απασχολούνταν στον αγροτικό τομέα ή και αλλού. Σημερινοί ενήλικες πια αισθάνονται την ανάγκη να καλύψουν το κενό στην εκπαίδευσή τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Η επιστροφή στα θρανία δεν γίνεται μόνο για λόγους πρακτικούς, όπως την τυπική απόκτηση του απολυτηρίου, αλλά και για πιο ουσιαστικούς και κυρίως για μια ψυχική αναπλήρωση. Μέσα από πολιτιστικές δράσεις και σε κλίμα καλής επικοινωνίας με τους εκπαιδευτές του ο ενήλικας επιστρέφει στον εαυτό του αυτό που κάποτε στερήθηκε ως έφηβος.. τη γυμνασιακή ζωή.
Όσοι συντοπίτες μας ενδιαφέρονται μπορούν να έρχονται στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου, 6 μ.μ.-9 μ.μ. για πληροφορίες και προεγγραφές για την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά(2017-2018) !!!!!
γιατί 
''Σε οποιαδήποτε ματαίωση στη ζωή δίνουμε
την απάντησή μας με μια δεύτερη ευκαιρία ''
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ
Υπεύθυνη Παραρτήματος Κισάμου
Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: