Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ναΐσκος του δίκαιου Ιώβ, στην κορφή του Αί Δίκαιου σε υψόμετρο 1260 μέτρων. Άρχισε να κτίζετε το 1870 από τον Περβολιανό Κοντοπυρογιώργη που μόλις είχε γυρίσει απο την Αίγυπτο. Ήταν ταμένος, να κτίσει εκεί το εκκλησάκι. Το τάξιμο ήταν να μεταφέρει στην πλάτη όσα υλικά δεν υπήρχαν εκεί, δηλαδή ασβέστη, άμμο και νερό και τα κατάφερε. Εγκαινιάστηκε το 1883 όπως λέει μια επιγραφή στην πόρτα και επισκευάστηκε όπως λέει και ένα χάραγμα το 1933
Κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου, γιορτάζει και μαζεύονται οι κάτοικοι και των δυο όμορων δήμων Κισαμου και Κανδάνου Σελίνου και τον γιορτάζουν. Η θέα είναι ανεπανάληπτη αφού φαίνονται και οι τρεις θάλασσες όπως και η Γαύδος και Αντικύθηρα.

Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε φυλάκιο εκεί ο Γερμανικός στρατός και με αγγαρείες κτίστηκε ολόκληρος καταυλισμός - ορύγματα ναρκοπέδιο και συρματοπλέγματα.
Φυσικά είναι και το μέρος του γυπαετού... φέτος μόνος ένας έκανε την εμφάνιση του λόγω του πολύ κόσμου που ήταν στο πανηγύρι.
Περισσότερες φωτο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: