Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ....ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!!

Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα στην Κίσαμο, μιας και όπως και να το κάνουμε, από τα κινητά έχουμε εθιστεί, μικροί και μεγάλοι. Κακό ναρκωτικό να ξέρεις ότι σήμα δεν υπάρχει σε ολάκερη την πόλη και συ να το κουβαλάς και κάθε τόσο να το ανοίγεις για να δεις αν έχει σήμα, να ψηλαφίζεις τοίχους, σωληνώσεις, να το ακουμπάς στην τηλεόραση μήπως κατά τύχη βρεις καμιάς γραμμής σήμα.
- Ήμαρτον βρε παιδιά έ δεν θα πάθουμε και τίποτα, απλά όταν θα βγαίνετε βόλτα ή για ψώνια θα πρέπει να ειδοποιείται που θα πάτε και πότε θα γυρίσετε! Θα προμηθευτείτε και μια κάρτα για το καρτοτηλέφωνο της "γωνίας" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
H απορία βέβαια που με διακατέχει είναι γιατί υπάρχει τόση βουβαμάρα από τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες για το θέμα; Μη μου πείτε ότι δεν το έμαθαν; Κάτι άλλο συμβαίνει !!! Λέτε να έπεσε σύρμα για να κρατήσουνε τα ΜΜΕ τα στόματα κλειστά; Για φανταστείτε μια εξέγερση του Κισαμίτικου δεδικασμένου πια, ανα την Ελλάδα!!!
Βέβαια θα πω κάτι και ίσως πειράξει τον φίλο ανώνυμο που τόσο πολύ έχει φαγωθεί με την υπόθεση. Τα επιχειρήματα δεν είναι σωστά, ή καλύτερα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν επιχειρήματα για το αντίθετο και αυτό το ξέρουν! Αν είχαν, έστω και λίγο δίκιο, ούτε τους Αθηναίους δικηγόρους δεν θα φοβόντουσαν, ούτε τους επαρχιώτες. Όμως αυτό που βλέπω δυο μέρες μετά δεν είναι τίποτα άλλο από μια παράδοση άνευ όρων, μια αμαχητί υποταγή. Τι δηλαδή θα πιστέψω ότι τιμωρούν το Καστέλλι; Ας μην τρελαθούμε ; Τα οικονομικά των εταιρειών αυτών είναι τεράστια (Φανταστείτε 15.000.000 πελάτες με μέσο όρο τα 30 Ε το μήνα)! Άρα το παρατεταμένο τουμπεκί στην περίπτωση της Κισάμου είναι ότι μάλλον δεν έχουν κάποιες από τις 35 άδειες ( τόσες άδειες μου έγραψε ο ανώνυμος ότι χρειάζονται) ίσως βέβαια και να μην έχουν ουδεμία.
Η COSMOTE από ότι ξέρω δεν έχει για την κεραία της περιβαντολογική μελέτη. (Ίσως η δυσκολότερη άδεια! Θέλει έγκριση πρώτα από τον Δήμο μετά από την Νομαρχία και τέλος από την περιφέρεια !!!!)
Άρα ...... Καληνύχτα τους και καληνύχτα μας !!!!

Οθε το Αρκαλοχώρι έμαθα ότι ετοιμάζουμε και αυτοί μηνύσεις στις εταιρείες ! Φουρτούνες βλέπω, πολλές φουρτούνες !!!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διασκεδάζεις βλέπω με την επικοινωνία των ανθρώπων!!! Και το τηλέφωνο δεν είναι μόνο για βόλτες και για ψώνια!!! Είναι αναγκαίο σε κάΘΕ άνθρωπο που μπορεί να του σώσει ακόμα και την ζωή του!!! 'Οσο για τις εταιρείες, και για να ενημερωθούν λοιπόν οι πολίτες, γιατί πολλά ακούγονται ότι έκλεισαν λόγω δικαστικής απόφασης μέσω εισαγγελέα... να ξέρουν ότι οι εταιρείες έκοψαν από κοινού και μόνες τους το δίκτυο!!! Το ποιοί βγάζουν αυτές τις φήμες επειδή δεν υπολόγιζαν το μέγεθος της ζημιάς που έκαναν, τους ξέρουμε όλοι πολύ καλά!!! Στον ανταγωνισμό μπορεί να τρώγωνται οι εταιρείες, αλλά στον παραλογισμό, είναι μαζί! Επενδύσανε σε ένα σύχρονο δίκτυο με τέλεια κάλυψη παντού, και πέσανε να τις φάνε! Ας πρόσεχαν λοιπόν. COSMOTE: 7.893.144 συνδρομητές, VODAFONE: 5.760.000, & WIND:5.193.324, Σύνολο: 18.846.468. Το Καστέλλι 4.500 κατοίκους.Ενα διαγωνισμό να βάλουν, "Αν σας αρέσουν τα Μαύρα Μεσάνυχτα" με χρέωσει 0,50 euro to sms, ούτε σε 70 χρόνια δεν βγάζουν τα λεφτά τους από το Καστέλι. Θες να μιλήσουμε και για νομιμότητες?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις!!
"Οι εταιρίες σε αντίποινα έκοψαν το σήμα !!!"
Τότε ας τους κάνουμε και μεις μια μήνυση, μιας και δεν φταίει η δικαστική απόφαση.
Βέβαια για να είναι επίσημη και η δήλωση αυτή φίλε ανώνυμε βάλε και μια υπογραφή ή εστω μια σφραγίδα εταιρείας;

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τρελαθεί τελείως;; Το κινητό είναι για ψώνια ή είναι για δουλειές; Για Internet? Στους τουρίστες, από τους οποίου ζει ο τόπος τι θα πούμε; Ότι "ξεσηκωθήκαμε" ενάντια στις κεραίες; Πάλι θα γελάνε μαζί μας σε όλο τον κόσμο;;
Επίσης, μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Τις εταιρίες τις πήγαμε στα δικαστήρια. Αυτά - και μην αναλύσουμε τους λόγους - είπαν να πέσουν οι κεραίες. Τους ζητάμε και τα ρέστα επειδή ακολουθούν την απόφαση του δικαστηρίου;;

Τέλος, μακάρι όντως και άλλες περιοχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας. Για να καταλάβει όλος ο κόσμος πόσο πίσω είμαστε στην Ελλάδα. Ενώ άλλοι έχουν τηλειατρική από το κινητό, Ιντερνετ, επικοινωνία, εμείς γυρνάμε στον ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Τέλος, φίλε Ιωάννη, κάνε μια έρευνα να δεις αν υπάρχει άλλη χώρα να ζητάει 35 άδειες για μια κεραία. Ή α σεάλλη χώρα πέρνει χρόνια να μαζέψεις τις άδειες. Αλλά είπαμε. Αυτοί είναι "κουτόφραγκοι". Εμείς, τα ξέρουμε όλα!!

Και μη χειρότερα...στο Ρέθυμνο έχει ακουστεί πως ο Νομάρχης θα αφήσει την πόλη χωρίς κεραίες, και άρα χωρίς κινητή. Καλά πάμε!

Ανώνυμος είπε...

Έχει ακουστεί ότι και στο Ρέθυμνο έχει συσταθεί μια δυνατή οικολογική ομάδα και κάνει προσπάθειες να σβήσει πολλές κεραίες. Ας πάρει μαθήματα απο την οικολογική ομάδα της Κισάμου που είχε την !!!ΜΕΓΑΛΗ!!!! επιτυχία να απομονώσει την Κίσαμo απο την εξέλιξη και τον πολιτισμό. Φανταστείτε εσείς κύριοι οικολόγοι ότι κανείς τουρίστας δεν θα μείνει στο Ρέθυμνο πάνω απο μιά μέρα αν διαπιστώσει ότι δεν δουλεύουν τα κινητά. Είναι σε θέση να αντέξει το Ρέθυμνο τέτοιο τεράστιο κόστος; Μήπως θα πρέπει έγκαιρα κάποιος να τους μαζέψει πρίν είναι πολύ αργά για τον τόπο. Κατανοητή η ανυσυχία αν δεν υπάρχει η γνώση αλλά ρωτήστε τους ειδικούς. Μην κόβετε το κλαδί που κάθεστε. Ο νομάρχης και οι ξενοδόχοι τα ξέρουν όλα αυτά; Δεν έγινε μάθημα το πάθημα της Κισάμου ή πρέπει να πάθουν για να μάθουν;

Ανώνυμος είπε...

Χαχα φοβερά αυτά που γίνονται εκεί κάτω.Που μορώ να δώ τα άτομα που απαρτίζουν αυτήν την κίνηση,υπάρχει κάποιο σαιτ?ή πίσω από αυτούς κρύβεται ο δήμαρχος?εξάλλου έχουμε και εκλογές σε λίγο καιρό και είναι πιασάρικα θέματα να κυνηγάς τις κεραίες.

Νίκος είπε...

Εγώ θα ήθελα να μάθω. Τι λέει ο Δήμος εκεί της Κισάμου για το κατάντημα. Βλέπω ήδη στο Internet, να διασύρεται η Κίσαμος σε site και του εξωτερικού. Οι ξενοδόχοι τι κάνουν? 'Εχω έρθει για διακοπές στην Κρήτη, είχα πάει Φαλάσαρνα, Μπάλο και Ελαφονήσι. Στο τέλος έμεινα και δύο μέρες σε παραλιακό ξενοδοχειο της Κισάμου. Κρίμα για τον τόπο σας εκεί να δημιουργήτε τέτοια προβλήματα.

Φιλικά Νίκος Κηφισιά

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

O Δήμος είναι υπερ των Οικολόγων έχει πάρει και απόφαση που δεν δίνει περιβαντολογικό ο.κ στην κεραία της COSMOTE που η αλήθεια είναι οτι απο εκεί ξεκίνησαν όλα!Αυτή η κεραία είναι μόλις 50 μέτρα απο νηπιαγωγείο !
VODAFONE & WIND την πλήρωσαν απο σπόντα!!!!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φυσικά Φαλάσαρνα και όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν σήμα απλά η πόλη δεν έχει.
Παιδιά οι οικολόγοι έχουν εν μέρει δίκιο όσο και αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς κινητό και δεν εννοώ τα παιδάκια, αλλά Ταξιτζήδες εργολάβοι-κτιστες και όλα τα επαγγέλματα της υπαίθρου έχουν πρόβλημα. Φυσικα οι άρρωστοι και οι κάποιοι γονείς που χάνουν τα ....παιδιά τους τώρα εύκολα!!!

Οι εταιρείες όσο και να θέλουν κάποιοι δεν θα μείνουν αδρανείς και θα ξαναφτιαξουν το σημα.

Γιατί μπρός γκρεμός και πίσω ...δικαστήρια!!

ΝΑΠ.Σ. είπε...

Φίλε Γιάννη μάλλον δεν είδες την 2η σελίδα του "Νέου Κήρυκα" του περασμένου Σαββάτου, όπου ο υποφαινόμενος μόλις είδα τις δημοσιεύσεις σου στο blog έσπευσα να περάσω την σχετική είδηση με σχόλιο στην εφημερίδα.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φίλε μου Ναπολέων χίλια σόρρυ, έχεις δίκιο αλλά είμαι 2 μέρες στο Ηράκλειο και δεν έχω νέα εκτός απο αυτά που μου μεταφέρουν. Μπράβο σου αν το έβαλες γιατί η εφημερίδα των μνημοσύνων κρατά μούγκα !