Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΜΕ ΣΗΜΑ;

Το μόνο θέμα συζήτησης στην Κίσαμο τις τελευταίες μέρες δεν ήταν άλλο από τις κεραίες και το "χαμένο σήμα μας". Από προχθές που επανήλθε μετά τις επιστολές της δημοτικής αρχής αλλά και όσων προσπάθησαν να καρπιστούν αυτό, (αλήθεια γιατί;) η κύρια ερώτηση που ακούγετε, λες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ζωή μας είναι.....
-Ως πότε θα έχομε σήμα;
-Ως πότε οι εταιρείες θα κρατούν τις κεραίες τους ανοικτές;
Επανήλθαν λοιπόν τα κινητά στα τραπεζάκια, στα χέρια όλων μας φυσικά και της νεολαίας, αλλά το άγχος αν θα
ξανακοπεί το σήμα διακατέχει όλους μας και εδώ πλέον αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της εξάρτησης μας- άλλο που δεν θέλουν οι εταιρείες.
Λοιπόν για να μην σας κουράζω αλλά και για να δείτε πως πετυχαίνεται ο εκβιασμός (σήμα ποτέ στο
Καστέλλι ξανά) σας πληροφορώ ότι ως να εκδικαστεί η ΚΥΡΙΑ ΑΓΩΓΗ, σε 1-2 χρόνια δηλαδή από σήμερα, σήμα θα έχουμε καθημερινά.
Σήμα θα μπορούσαμε να είχαμε και από την πρώτη μέρα που έλαβαν την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χανίων οι εταιρείες. Βέβαια αυτές προτίμησαν την οδό που θα μας έφερνε στην διχόνοια, πράγμα που για πολλούς λόγους επιτεύχθηκε!

Η απόφαση της σοφής δικαστού,
πρόεδρου πρωτοδικών έλεγε:
"Δέχεται την αίτηση. Υποχρεώνει την καθής να διακόψει τη λειτουργία του σταθμού βάσης που έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία στην ταράτσα της οδού ........ της πόλεως Καστελλίου Κισσάμου
Υποχρεώνει την καθής να προβεί μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από την επίδοση σ΄αυτήν της παρούσας, στην απομάκρυνση του παραπάνω σταθμού μετά των βοηθητικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων, διαφορετικά παρέχει την άδεια στους αιτούντες να προβούν στην παραπάνω ενέργεια με έξοδα της καθής, στην τελευταία δε περίπτωση υποχρεώνει τους αιτούντες να προβούν στην εν λόγω ενέργεια με την παρουσία τεχνικού της καθής, και να παραδώσουν στην τελευταία τον σταθμό βάσης με τα βοηθητικά μηχανήματα.
Ορίζει προθεσμία 2 μηνών από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης για την άσκηση αγωγής για την κύρια υπόθεση.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στα Χανιά στις 5-2-2009 σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση.
Η Δικαστής.

Αυτή λοιπόν είναι η απόφαση του δικαστηρίου και από ότι αντιλαμβάνεστε δεν έχει ρήτρες και ποινές, απλά όταν η οικολογική πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους αιτούντες θα πηγαίνουν να κλείνουν τους σταθμούς βάσης της κάθε εταιρείας, η εταιρεία μετά από ολίγη ώρα αν ήθελε; θα μπορούσε να επανασυνδέση την βάση, χωρίς να έχει τίποτα που να την υποχρεώνει να πληρώσει και το σπουδαιότερο χωρίς να παραβαίνει την δικαστική απόφαση και όλα αυτά τα κουραφέξαλα που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό !!
Άρα εξαρτημένοι Κισσαμίτες μην φοβάστε το σήμα θα υπάρχει ως και την ημέρα που θα γίνει η κύρια αγωγή αν και εφόσον και σε αυτήν υπάρχει καταδικαστική απόφαση (ολίγο δύσκολο)

Υ.Σ Αυτήν την νίκη που πέτυχαν μια χούφτα ανθρώπων, που πολλοί από αυτούς είναι σήμερα αντίθετοι και διαμαρτύρονται, δυστυχώς δεν την εκμεταλλευτήκαμε ούτε σαν πόλη αλλά ούτε σαν άνθρωποι. Απλά αφήσαμε να μπει ανάμεσα μας η διχόνοια και να βγουν κάποιοι εκμεταλλευτές κερδισμένοι. Ας προσέχαμε αλλά και ας προσέχουμε στο μέλλον ποιους εμπιστευόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: