Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΒΑΝ.......

Τη δόξα της Μαντάμ Ορτάνς ζήλεψαν νεότεροι προαγωγοί της Κρήτης (εδώ χρειάζεται Καζαντζάκης).Οργανώνουν περιοδείες με κοπέλες "πρόθυμες για όλα " και πέρδικα-πάρτυ(πέρδικα είναι το Famous Grouse) στα πιο απίθανα μέρη των χωριών που επισκέπτονται με καλά οργανωμένα "κόκκινα" λεωφορεία. Τα λεωφορεία δεν έχουν βέβαια φωτάκια και τέτοια αλλά σε λίγα λεπτά σε όλο το χωριό οι ενδιαφερόμενοι έχουν ενημερωθεί και έχουν δώσει το παρόν στο happenning του χωριού! Εξελίσσονται σκηνές φαρ-ουέστ , απείρου κάλλους. Ακόμα και γυναίκες που φοβούνται μη χάσουν τους άντρες τους οργανώνονται και επιτίθενται σε τέτοια λεωφορεία, αν αντιληφθούν ότι βρίσκεται στο χωριό τους(εδώ χρειάζεται Αριστοφάνης). Οι προαγωγοί μετά τα γεγονότα στα Ζωνιανά ψάχνουν για τρόπους προώθησης των «εμπορευμάτων» τους μια και τα "κορίτσια" έκατσαν και τα στριπτιζάδικα είναι πλέον εύκολος στόχος.
Από την εφημερίδα «Πατρίς» διαβάζουμε για το πρόβλημα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου(για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με τα νεότερα ήθη της Κρήτης):
Θιασώτες του... "Λεωφορείου ο πόθος" έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες δεκάδες κάτοικοι χωριών της ενδοχώρας του νομού, που τις νύχτες αναμένουν το λεωφορείο της... χαράς. Μια λευκή κλούβα με τζάμια περιμετρικά, μεταφέρει νεαρές γυναίκες με σκοπό τον αγοραίο έρωτα.
Απίστευτες σκηνές μέσα σε αποθήκες αλλά και σε χωράφια! Ο οδηγός της κλούβας εμφανίζεται κατά κανόνα νυκτερινές ώρες στα χωριά και .διαλαλεί την πραμάτεια του που δεν είναι άλλη από νεαρές αλλοδαπές που εξαναγκάζονται να ικανοποιούν τις ερωτικές επιθυμίες των χωρικών στο .χώρο τους, εντός της κλούβας ή κάπου αλλού.
Η επίμαχη κλούβα που είναι πλέον «δακτυλοδεικτούμενη» εμφανίζεται συχνά-πυκνά σε χωριά όπως το Αρκαλοχώρι, το Καστέλι, την Επισκοπή. Μέσα στη νύχτα και αφού τα περισσότερα φώτα σβήσουν, οι κοπέλες ξαμολιούνται στα σοκάκια, αφού οι πελάτες καταβάλλουν το ποσό της ταρίφας στα χέρια του συνοδού τους. Μαρτυρίες ανθρώπων αναφέρουν ότι οι ερωτικές συνευρέσεις συντελούνται σε σπίτια, στους αγρούς ή ακόμα και σε στάβλους! Υπάρχουν χωριά που τις νύχτες «στενάζουν» από τον αγοραίο έρωτα.
Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά και απαξίωση της γυναικείας υπόστασης καθώς οι γυναίκες που στοιβάζονται μέσα στην κλούβα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες ανά την ενδοχώρα αντιμετωπίζονται περίπου σαν ζώα.
iraklio web radio

Τα σχόλια δικά σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: