Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΟΙ 35 ΑΔΕΙΕΣ

Έψαξα για να δω πόσες άδειες χρειάζονται για μια κεραία και βρήκα ότι βασικά χρειάζονται πέντε :
Κατ' αρχάς από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων),
από την ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας), έγκριση μελέτης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, από την Περιφέρεια, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, έγκριση για περιβαλλοντικούς όρους, από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για την άδεια ηλεκτροδότησης (οι περισσότερες παίρνουν ρεύμα οικιακό) και τέλος από την Πολεοδομία στην οποία ανήκει το κτήριο, αν έχει δοθεί έγκριση.
Βέβαια στην Ελλάδα τοποθετούνται μόλις πάρουν την έγκριση μελέτης ακτινοβολίας από την ΕΕΑΕ χωρίς τίποτα άλλο.
- Να γιατί δεν πρόβαλλαν αντίσταση και έπεσαν αμαχητί! Απ΄ότι βλέπετε περισσότερες άδειες χρειάζεται ένας πολίτης για να φτιάξει ένα σπιτάκι !!!
Τέλος θέλω να κάνω και μια υπενθύμιση σε αυτούς που όλο φωνάζουν για δικηγόρους ξενόφερτους -υποψήφιους κομμάτων, ίσως να μην χρειαζόταν ούτε η δικαστική απόφαση, για να απομακρυνθεί μια κεραία απο την πόλη, ο Δήμος και η Πολεοδομία έχουν την νομική εξουσιοδότηση να κατεδαφίζουν τις κεραίες, εφόσον δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες.
Φυσικά για να γίνει αυτό, πρέπει να το λέει και λίγο η καρδούλα του δημάρχου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: