Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ε4 ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών, ξεκινά από τα Πυρηναία, διασχίζει ολόκληρη την οροσειρά των Άλπεων και μέσω της Γιουγκοσλαβίας φτάνει στην Φλώρινα απ' όπου ξεκινά το Ελληνικό κομμάτι.
Διασχίζει ολόκληρη την Ελλάδα, φτάνει στο Γύθειο και από εκεί νοητά στο Καστέλλι. Εκεί αρχίζει το Ε4 στην Κρήτη, φτάνοντας μέχρι την Ζάκρο όπου τελειώνει. Δίνει την δυνατότητα στους περιπατητές να γνωρίσουν την άγνωστη Κρητική φύση, μιας και περνά από παλιά μονοπάτια, οικισμούς, μοναστήρια και βέβαια τα ψηλά βουνά της Κρήτης.
Η χάραξη και η σηματοδότηση έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τις κοινότητες των περιοχών όπου διασχίζει το Ε4 και όλους τους ορειβατικούς Συλλόγους της Κρήτης. Υπεύθυνος για όλο το έργο καθώς και την χαρτογράφηση του Ε4 στην Κρήτη είναι ο αρχιτέκτων-συγγραφέας και ορειβάτης Γιώργος Πετράκης.
Ο ορειβατικός σύλλογος Χανίων τύπωσε ένα οδηγό για το μονοπάτι Ε4 στα ελληνικά, αγγλικά & γερμανικά στα πλαίσια του προγράμματος "νεολαία για την Ευρώπη ΙΙΙ" .Περιέχει τη διαδρομή του μονοπατιού Ε4 στο νομό Χανίων από το Καστέλλι Κισάμου μέχρι την Ασι Γωνιά σε 10 διαδρομές.
ΚΙΣΑΜΟΣ-ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΑ : ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ : 56 km
ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ-ΣΟΥΓΙΑ: ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ : 36 km
ΣΟΥΓΙΑ-ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ: ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 20 km
ΣΟΥΓΙΑ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ : ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 20 km
ΟΜΑΛΟΣ-ΑΓ.ΡΟΥΜΕΛΗ “ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ” :ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 23 km
ΑΓ.ΡΟΥΜΕΛΗ-ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ: ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:33 km
ΟΜΑΛΟΣ-ΑΣΚΥΦΟΥ:ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:35 km
AΣΚΥΦΟΥ-ΙΜΠΡΟΣ-ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ: ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 19 km
ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ :ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 18 km

ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ Ε4 ΕΙΝΑΙ :

Δεν υπάρχουν σχόλια: